Limba română, întrebare adresată de niko184, 8 ani în urmă

scrieti o compunere care sa contina toate momentele subiectului,urgenttt va roggg​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de valentina4746
6

În vizită în Țara Piticilor

În Pădurea Piticilor trăia odată piticul Bărbuță. Într-o zi, pe când culegea fragi și zmeura, rămase prins între ghimpii tufelor și nu se mai putu desprinde de acolo. Auzindu-i țipetele disperate, Cristian sosi degrabă și-l scoase din încurcătură. Drept răsplată, omulețul îl pofti pe băiat la o nuntă de-a piticilor.

Cristian gusta dintr-un fruct vrăjit și se micșora de îndată, făcându-se micut cât Bărbuță. Apoi, printr-o galerie, cei doi ajunseră în Țara Piticilor. Acolo jos, în adâncul pamantului, se aflau mireasa, mirele și nuntașii. Cristian îi îmbrățișa pe miri și asculta concertul broaștelor.

După concert, se așezara cu toții la masa. Se servi miere, ridichi și salata verde. Apoi piticul-postas al pădurii aduse felicitari din partea căprioarei. Până și vulpea se invrednicise să trimită o telegramă cu urări de bine mirilor.

Veseli, nuntașii pornită spre pajiste, acolo unde se ținea petrecerea și unde baura vin dulce, de coacaze. În cinstea mirilor, patru broscute se întrecută în sărituri, iar câștigătoarea primi o medalie strălucitoare.

Veniră la rând doi gandacei puternici, care se întrecută în lupta. Fiind însă la egalitate, niciunul nu putu fi ales învingător.

Cristian se simțea minunat. Și unde mai pui ca piticul Bărbuță știa și o sumedenie de povești vesele! Atât de vesele, ca pe Cristian îl durut burtica de-atata ras.

Deodată, pe pajiste sosi topaind o broscuta care, abia tragandu-si sufletul, le povesti:

-În pădure zace o căprioară rănită la un picior. Și nici ca mai e în stare să alerge.

Cristian și Bărbuță luara trusa sanitară și pornira în ajutorul căprioarei... Iar broscuta topaia în fața lor, arătându-le drumul.

Aruncându-i priviri pline de recunoștință, căprioara se uita la Cristian tot timpul cât îi curata rana, i-o unse cu alifie și i-o bandaja cu grijă, cu o fasa. Nu peste multă vreme, căprioara se putu ridica pe picioare. De bucurie, broscuta făcu o tumba, iar un gandacel, fericit nevoie mare, își saltă palaria de pe cap.

Odată treaba terminată, Cristian și Bărbuță se grabira să ajungă înapoi, pe pajiștea pe care petrecerea era în toi. Se porni o muzică veselă și toți ieșira la dans.

Dansara și glumira până dimineata... Dar era timpul ca petrecerea să se încheie, iar Cristian să se întoarcă înapoi, în lumea oamenilor. Cristian își lua ramas-bun de la pitici și musca din fructul vrăjit al lui Bărbuță. Dintr-o dată, își recăpăta statura și era din nou în lumea lui! Totul părea să fi fost un vis frumos.

Dacă există vre-o greșeală de ortografie/gramatica, te rog sa ma scuzi!

Am stat o oră sa o scriu! Sper sa imi respecți munca! Pwp!

Succes pe mai departe!


Damaris04: Felicitări! Ai facut o compunere foarte frumoasa .
mario8327: Multumesc foarte mult
Alte întrebări interesante