Ed. tehnologică, întrebare adresată de andreirodica6321, 8 ani în urmă

Scrieți o compunere"comunicăm Intercultural pentru o lume mai bună.​


albatran: asal;ut , dac te ajut eu iese exact pe invers decat tema
andreirodica6321: de ce iese invers scrie cum trebuie dacă ști să mă ajuți este la educație sociala
andreirodica6321: scuze am greșit eu era la educație socială.
albatran: fat mea, stiu ca de aceea sunt batran; problema mea estye ca opinia mea nu este foarte pe linia actuala
albatran: incercat sa o expun cat mai corect politic..vezi raspuns
albatran: dar probleam ester dura si adevarata
andreirodica6321: cum adică că nu prea inteleg
albatran: ai grija ce te rogi, s-ar putea sa se indeplineasca; o sa intelegi cand/daca vei fi mare
Utilizator anonim: Bună Albatran poti să mă ajuți cu rezolvarea de la ultimul exercițiu pe care l-am postat .
Utilizator anonim: Mulțumesc !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
7

Răspuns:

IN OPINIA MEA

Tema este un deziderat, care a corespuns realitatii de pana acum cativa ani (razboiul din Siria, criza imigrantilor, criza sanatatii provocatede Covi2019).

In prezent comunicarea interculturala este subminata si pusa la incercare  de realitatile dure actuale.

Explicație:

IN OPINIA MEA

Comunicarea interculturala functioneaza cand toate sunt bune economic si social.

Cultura este la varful piramidei lui Maslow , atunci cand nevoile bazale sunt satisfacute.

Atunci cand statele si uniunilede state erau stabile si dezvoltate, comunicarea culturala se desfasura de la sine, obiectiv,  ca si cea economico financiara. Inclusiv intre state sau grupuri de state cu sisteme economicco-sociale sau religii/ideologii/CULTURI diferite.Vezi festivale de film  , arta, competitii sportive , mai ales Olimpiade.

In vremuri de razboi, criza, migratie, pandemie , cand piramida lui Maslow este surpata la baza, comunicarea interculturala DEFICITARA/ABSENTA poate duce la agravarea conflictelor.Intr-o lume mai putin buna.

Vezi agresivitatile sexuale din Occident cauzate de imigranti din lumea fundamentalist  musulmana.In cultura lor, o femeie ( indiferent de varsta !! deci si minora dupa standarte occidentale!! dar nu si la islamici; una din sotiile, Profetului, Aisha, a s-a logodit cu profetul Mohamed, cu el fiind rugaciunea si pacea,  la 6 ani si a "intrat in casa acestuia" la 9 ani) care se deplaseaza singura in public si  nu are baticul pe cap sau fata si orice parte acoperita din corp este o femeie  "imorala"  si poate fi tratata ca atare.Este  chiar este vinovata, pentru ca, prin tinuta ei , a ispitit un "drept credincios" sa pacatuiasca fizic  cu o "necredinciosa" care poate fi pedepsita inclusiv cu moartea pentru asa ceva, adica l-a "impurificat".Europenii pot privi o femeie agresata   ca victima, unii  imigrantii o pot ca agresor/vinovat.Decvi dificultati maxime de "comunicare interculturala".

De asemernea, pesoanele foarte credincioase in o anume religii pot REFUZA hrana si apa care venite dela organizatii caritabile ale unei alte religii si cae au simbolurile acelei religii imprimate pe pachet.Pot considera nu doar o privare de hrana, ci chiar ca o jignire.

Aceste diferente culturale vin din trecutul indepartat tribal al peninsulei arabe cand fiecare trib veghea la moralitate /religia/averea/sanatatea fizica si psihica /  "puritatea genetica" a  propriului grup.In momentul razboaielor recente , care au pus pe  fuga grupuri mari de persoane cu o cultura formata pentru societati vechi si izolate , grupuri care au fost aduse in  marile centre urbane Europene, (Londra, paris, Stockholm) au aparut conflicte.

In prezent se fac eforturi mari pt ca cele 2 culturi, islamicaa imigrantilorrecenti  si europeana , sa se accepte.Se folosesc oameni din interiorul comunitatilor de imigranti pt a le explica cultura diferita in care au venit.

In cel mai puternic stat, aflat la inteferenta acelor trei mari culturi (muslumana, crestina si iudaica) aceste diferente si dialoguri  culturale sunt mentinute la echilibru dinamic cu un urias efort, inclusiv punitiv,  al TUTUROR organelor statului respectiv , si tot au loc tragedii punctuale.De exemplu,  in acel stat exista locasuri de rugaciune ale fiecarui cult, pazite cu strictete,  dar nu te poti deplasa in public afisand la vedere "Cartea Sfanta" a unui cult religios care nu este cel oficial al acelui stat.

  • Alt aspect foarte actual este cel al posibilor infectati cu Covid , veniti recent din vest, carel la vama  au mintit inlegatura cu tara de origine.In "cultura " lor e ok sa "pacalesti " "autoritatile" si cred ca "pemine nu ma loveste boala"

Deci avem dificultatide comunkicare intercultural cahiar intre romani despartiti de cativa ani.

  • alt aspect , chiar aici pe site, pt unii colegi este ok sa dai copy paste sau sa pui teme multiple sau sa hartuiesti cerand repetat un raspuns si in un anumit termen de timp;deci e o problema sa comunicam chiar in cultura de teme

In concluzie, in  opinia mea

Comunicarea interculturala   mediata si moderata de catre lideri de opinie onesti , insotita de educatia in masa este o necesitate vitala pentru ca lumea sa devina mai buna.

In opinia mea, acum acest deziderat este departe de a fi atins si este o URIASA provocare pentru vremurile prezente si viitoare.


albatran: poti sa iei ce iti convine si sa adaugi de la tine altele..pt ca TU esti cea tertata, nu eu; am scris calr si repetat 'in opinia mea'; zi buna!!
andreirodica6321: Te rog frumos ajuta_mă scrie mai puțin te rog din tot sufletul că nu știu să fac singura
andreirodica5318: Te rog frumos ajuta_mă o jumătate de pagina
albatran: imi patre rau,a sa stiu eu; fiecare la vremea lui trebuie sa INVETE; ORICE!! nu e usor, dar nu exista alta cale
albatran: uite , poti sa inveti sa faci REZUMAT..ai o pagina din care trebuie sa faci o jumatate de pagina; pt ca, atentie, e vorba de comunicate oficiale, chiar europene;
albatran: cei catre pot citi un text, il pot intelege dar nu ii pot reproduce ideile principale se numesc an.alfabeti functionali; nu e nimic jignitor aici;asa cum invatam alfabetul si sa citim , asa ne 'alfabetizam" si in gandire, CU EFORT PERSONAL!
albatran: uite, aici ai9stiut foarte bine sa iti exprimi situatia si gandurile "Te rog frumos ajuta_mă scrie mai puțin te rog din tot sufletul că nu știu să fac singura"
albatran: nju ai cum sa STII dac nu MUNCESTI TU INSATI
Utilizator anonim: Bună Albatran poti să mă ajuți cu rezolvarea de la ultimul exercițiu pe care l-am postat .
Utilizator anonim: Mulțumesc !
Alte întrebări interesante