Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Scrieti o compunere cu titlul Limba Noasta de 10 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BunducMateea
7
Nu există nimic mai de preț pentru un popor decât graiul matern, întrucât acesta este plămânul prin care respiră întregul neam și suflarea în care se contopește sufletul român.
Dacă în primii ani de viață limba română a fost doar un instrument cu ajutorul căruia am interacționat cu ceilalți oameni din jurul meu, odată cu trecerea timpului a devenit patria noastră. Ea este locul comun în care ne putem întelege cu părinții, frații, prietenii noștri. Nici măcar nu contează dacă locuiești sau nu în România. România, ca spațiu geografic în care s-a cristalizat poporul român, popor care dat nașterea limbii române, este foarte importantă.
Răspuns de Utilizator anonim
8
Limba ,comoara de pret

  Graiul in care vorbim ne reprezinta pe noi ca neam .Limba noastra e o comoara ,din adancuri revarsata ,este sangele stramosilor nostrii .In graiul matern se oglindeste istoria neamului nostru cu toate tristetile.si bucuriile ei.Culoare si stralucirea ei au aparut prin slefuirea cu migala a stramosilor nostri  odata cu trecerea timpului .Datorita limbii pe care o vorbim putem comunica cu parintii,prietenii nostri si putem interactiona cu oamenii din jurul nostru.
De aceea datoria noastra este sa punem la loc de cinste in inima noastra limba ce o vorbim ,sa o respectam si sa ii fim devotati pana la capat

Alte întrebări interesante