Limba română, întrebare adresată de turcanevelina, 9 ani în urmă

scrieti o compunere cum va arata biblioteca ta epste 10 ani 


turcanevelina: in viitor cum va arata!
motanudeea: ok

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ste
9
Nu am cum să știu sigur cum va fi biblioteca mea,dar vreau să-mi imaginez.
Prin urmare ,cărțile mele vor fi într-o cameră special amenajată,cu rafturi pe toți pereții, cu cărți care vor conține informații diverse,adică volume științifice ,literatură beletristică ( romane) , volume de poezii. Sunt preocupat de autori dar și de calitatea informațiilor cuprinse în cărțile cu specific tehnic sau științific. În acest scop ,biblioteca mea va cuprinde doar cărți care cuprind informații verificate ,certe ,în așa fel încât documentarea mea să fie sigură. Nu-mi place așa-zisa literatură de scandal ,cu tot felul de broșuri editate doar în scop comercial.Nu cred că mă ajută.Cărțile au menirea de a ne informa corect și de a ne oferi exemple .
Este la modă acum lectura de pe internet,sau, librăria electronică. În opinia mea acest lucru nu poate și nu va putea înlocui plăcerea de a ține și de a răsfoi paginile unor cărți reale. Adcă,zic eu, una e să apeși cursorul și cu totul altceva e să întorci filele unei cărți.
Peste 10 ani nu voi mai fi copil,prin urmare ,biblioteca mea va fi punct de referință în lăsarea unei moșteniri viitoare celor dragi mie.
Mă gândesc ,deci și la faptul că am o responsabilitate în alegerea(trierea) volumelor.
Din cărți luăm înțelepciune și cunoaștere.

turcanevelina: Multumesc!
ste: Cu plăcere.
ste: Sunt două puncte de vedere total,dar total diferite.
Răspuns de motanudeea
5
Biblioteca mea peste 10 ani

         
Traim intr-o lume in continua schimbare, iar biblioteca sau cartea mai bine zis isi va reinnoi si ea hainele. Va avea unele noi, stralucitoare in format pdf. Cartea pe suport clasic, hartia, nu cred ca va disparea asa usor, dar cu siguranta vor fi din ce in ce mai putine si adresate probabil nostalgicilor. Vor fi cel mai probabil editii de lux.
           Cartea mea v-a fi, deci digitala. In doar zeci ani nu vor fi mari schimbari probabil, dar majoritatea cartilor mele vor fi digitale. Peste zece ani, voi fi in campul muncii, deci voi avea nevoie de carti de specialitate sau articole. Cartea in acest format imi v-a fi mult mai utila si ma va ajuta mult mai mult decat cea in format clasic. Voi dispune de toata informatia in orice colt al lumii m-as afla, nu va mai fi nevoie sa car dupa mine un geamantan de carti. Deci, consider ca primele carti care vor circula in acest format vor fi cele de specialitate.                            Romanele, poeziile probabil vor mai ramane un timp pe suport de hartie, desi si acestea sunt intr-o continua schimbare.
           Avantajele cartilor digitate sunt: ocupa un spatiu mic, poti dispune de ele la orice ora si oricand si ....iti poti cara intreaga bibiloteca in palma.    :)


turcanevelina: Multumesc mult!
turcanevelina: NICI NU STIU PE CINE SA MARCHEZ CA CEL MAI BUN!
Alte întrebări interesante