Limba română, întrebare adresată de patriciastefaniadita, 8 ani în urmă

scrieți o compunere, de 10-15 rânduri, în care să descrii acest peisaj de toamnă ( folosiți cât mai multe figuri de stil - epitete, comparații)​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rrodica228
1

Răspuns:

A sosit in caleasca aurita, toamna cea mai darnica fiica a batranului an.

Zilele sunt mai scurte, iar noptile mai lungi. Soarele incalzeste mai usor pamantul cu razele lui mangaietoare. Totu-i galben si vestejit.

Privind in departare, padurea pare un covor mare cu modele frumos colorate care stralucesc in bataia soarelui. Frunzele plopilor cad tremuratoare, iar mestecenii si artarii s-au acoperit cu galben de lamaie. Stejarii s-au imbracat intr-o platosa de arama. La adierea vantului frunzele cad una cate una leganadu-se usor, acoperind pamantul cu un covor de frunze moarte.

Cerul senin de vară dispare și apar nori negri și grei. Acum cad ploi reci și bat vânturi puternice. Oamenii se îmbracă mai gros și se ascund de ploile dese în spatele umbrelelor.

Toamna păsările călătoare pleacă în țările calde. Animalele din pădure își pregătesc culcușul pentru iarnă și strâng provizii pentru această perioadă. Alte animale se pregătesc să hiberneze peste iarnă.

Totul în jur devine mohorât și ruginiu. Toată natura se pregătește să întâmpine iarna și fulgii de zăpadă care vor cădea în curând.

Alte întrebări interesante