Limba română, întrebare adresată de Bellabellisima, 9 ani în urmă

Scrieți o compunere ,de 10-15 rânduri, în care sa povestesti cum a fost prima zi de școală. În realizarea compuneri, vei avea în vedere :SA incluzi sinonime ale cuvintelor nerăbdător și visator;sa incluzi antonime ale cuvintelor pregătit și nesigur;sa folosești 6 cuvintecare sa conțină diftongii, triftongii și vocale în hiat;sa folosești 4 cuvinte derivate cu sufix,cu prefix sau cu derivate parasintetice:;sa respectați firului logic în derularea acțiuni. E foarte mult dar eu nu mă pricep așa ca am pus-o aici,va rog din suflet ajutor!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de viogeoionut
6
Prima zi de școala ! Atâta emoție adunata in privirea nevinovata de copil.. Cu ghiozdanul in spate , asteptam amator dar si gânditor sa ne strige doamna învățătoare . Clasa este aerisita, frumoasa, calda, primitoare si am pășit sigur dar incert printre bancile nelacuite. Am ramas pentru o clipa cuprins de uimire,de atâta noutate, nepregătit sa găsesc atâtea manuale,creioane colorate dar si in bobocel de hârtie frumos decupat. Totul era desprins parca din povestea citită si rascitita a abecedarului ...

Bellabellisima: multumes
viogeoionut: Cu multă plăcere !
Bellabellisima: Am o intrebare,sunt cu o colega de a mea și avem amundoua același exercițiu, poți sa mai schimb niște propoziții din compunerea făcută de tine acum câtva timp. ? ?plz ajut-o și pe colega mea dacă vrei ca noi doua nu ne pricepem:()()
Bellabellisima: Poți sa ne ajuți?
Bellabellisima: Îți dau coroana dacă vrei și dacă vrei sa ne ajuti
Bellabellisima: Nu mai trebuie
Bellabellisima: lasa
Bellabellisima: Am facut-onoi
viogeoionut: OK :))) nu am fost pe faza , scriam ..
Bellabellisima: scuze
Alte întrebări interesante