Limba română, întrebare adresată de cagulaboy, 8 ani în urmă

scrieti o compunere de 15 randuri in care sa evidentiezi 2 valori morale (educatie, cinste)si 2 personale (rabdare,bune maniere) DAU COROANA!!!!!! vreau un raspun corect pls

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ralucapostolache32
1

educatia este valoare importanta deoarece fara ea nu ne-am putea integra in societate. educația constă în cei 7 ani de acasa si bunul simt. o persoana educata saluta persoanele cand intra într-o incapere, foloseste cosul de gunoi si asa, mai departe. Dar si cinstea este un aspect important, un om cinstit intotdeauna spune adevarul si nu se fereste de el, este sincer si isi asuma tot ce face, cinstea consta in ce face omul in fiecare zi si alegerile pe care le face dar si comportamentul sau .

aceste doua aspecte sunt importante pentru ca cu ele le castigam respectul oamenilor!

rabdare/bune maniere

rabdarea e unul dintre cele mai importante aspecte personale. Fara rabdare nu ne putem controla si putem ajunge la agresivitate, daca se intampla sa intalnim persoane mai dificile noi trebuie sa ne pastram rabdarea si sa fim calmi intotdeauna. Bunele maniere trebuie folosite in orice moment al zilei si oriunde ne aflam pentru ca fara ele oameni nu ne-ar respecta si noi nu stim cum sa îi respectam pe ei, bunele maniere inseamna felul in care noi ne comportam cu cei din jurul nostru si cum acționăm, daca avem bunele maniere la noi, avem totul, oricand si oriunde!


cagulaboy: nu e cea ce imi doream dar o sa iti dau coroana pentru ca te-ai straduit :)
Alte întrebări interesante