Limba română, întrebare adresată de laulaura2719, 7 ani în urmă

Scrieți o compunere de 20-30 rânduri, cu titlul "Crăciunul" în că sa povestiți o întâmplare petrecută de sărbători. Folosiți expresii și descrieți un peisaj(subliniați expresiile). Folosiți 5 adjective provenite din verbe la participiu și 5 verbe la infinitiv (subliniați adjectivele și verbele cu culori diferite).


VA ROG E URGENT!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pistruiatul33
3

Craciunul

Crăciunul este una dintre cele mai așteptate sărbători din an. În fiecare an, familia mea se adună pentru a sărbători împreună și a petrece timpul înconjurați de cei dragi. Anul acesta, am decis să mergem la bunici, unde ne aștepta un peisaj de poveste.

Zăpada căzuse în noaptea de Ajun, acoperind totul într-o mantie albă și liniștită. Copacii din grădină erau împodobiți cu ghirlande strălucitoare și globuri colorate, iar luminițele scânteiau în întunericul nopții.În casă, mirosul delicios al cozonacului copt se răspândea în fiecare colț al camerei, în timp ce bunica pregătea bucatele traditionale. Copiii se jucau fericiți în camera de jos, în timp ce părinții lor se pregăteau să aprindă bradul.Într-un târziu, am aprins lumânările și ne-am adunat în jurul bradului împodobit. În timp ce ne rugam, am simțit o căldură plăcută împrăștiindu-se în sufletele noastre. După ce ne-am terminat rugăciunea, am deschis cadourile împachetate cu grijă și ne-am bucurat de fiecare dar în parte.

A fost o seară minunată, plină de bucurie și împlinire. În încheiere, am cântat colinde și am savurat o ultimă felie de cozonac în fața bradului încă împodobit. A fost un Crăciun memorabil, plin de emoții și momente de neuitat.

Alte întrebări interesante