Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Scrieti o compunere de 20 de randuri in care povestea ,,Doua loturi'' de Ion Luca Caragiale sa apartina genului Liric. Introduceti in text 4 argumente.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Madeline2000
3
In primul rand, opera literara de Ion luca Caragiale NU apartine genului liric, ci a genului epic, deoarece este o opera in proza, cu un fir narativ la care participa mai multe personaje.
   Presupun ca ai gresit in scriere, deaorece genul liric cuprinde doar poezii .
   Argumentul nr 1 pentru care Doua loturi apartine genului epic: naratorul isi exprima in mod indirect sentimentele , ideile , gandurile prin intermediul personajelor si al actiunii.
  2. Modul predominant de expunere este naratiunea, care se imbina cu dialogul si descrierea.
   3 Avem un fir narativ. Dl Lefter cumpara doua bilete la loterie. Desi neincrezator la inceput, el descopera cu stupoare ca a tras biletele castigatoare. Fericit, se duce sa si ridice banii, cand observa ca nu mai are biletele. Urmeaza o cautare lunga, ducandu se la tiganci, crezand ca ele le au luat. Intr-un final, le gaseste la el in birou, renuntand la serviciu si ducandu-se sa ia banii cu ajutorul biletelor norocoase. Afla ca biletele sale erau de fapt viceversa si nu castiga nimic. Acesta face o criza si innebuneste.
  4. Prezenta personajelor: Lefter Popescu. sotia lui, tigancile, seful domnului Popescu. Fefter e personajul principal.
  Avand aceste caracteristici, Doua Loturi apartine genului epic.
    

Madeline2000: Poti sa ma votezi cel mai bun, te rog?
Utilizator anonim: gata
Alte întrebări interesante