Limba română, întrebare adresată de Mifune, 9 ani în urmă

Scrieti o compunere de 300 de cuvinte , in care sa povestesti experienta proprie cu tema ,, Avem nevoie de model in viata ,, ofer 20 de pcte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IoanaDenisa21
1
Ne nastem sa depindem unii se altii, sa ne ajutam si sa ne invatam "de-ale vietii". Mi-am dat seama de aceasta afirmatia in urma cu ceva timp, mai exact acum doi ani. Eram la bunici, inca bucurandu-ma de vacanta de vara. Stateam la umbra stejarului din curte mancand niste cirese coapte si zemoase. Bunica a venit la mine sa ma anunte ca vom avea niste musafiri, adica vin cateva rude in vizita. Trebuia sa ma imbrac frumos si sa ii astept. Eram foarte fericita cand au venit, imi era foarte dor de toti unchii si matusile mele. In timp ce o asteptam pe bunica sa ne aduca mancarea, la masa s-au iscat niste discutii foarte interesante legate de viitor.
-Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?ma intreaba matusa Alina.
-Inca nu m-am gandit la asta.. raspund eu.
-Cum asa? Esti destul de mare, ar trebui sa incepi sa afli ce iti doresti sa practici in viata. Nu te lasa dusa de val. Tu iti creezi soarta!
-De ce spui toate astea, matusa?
-Pai, draga mea, viata nu e un joc. Fiecare ne gandim de mici la viitorul nostru. Sigur trebuie sa existe o persoana pe care sa o ai drept model de urmat.
-Chiar nu m-am gandit la asta, nu cred ca am un astfel de om in minte.
-Foarte rau! Vezi tu, de aici incepe totul: copiii incep sa isi incline talentele spre aceleasi decizii si actiuni facut de idolii lor. Daca nu ai inca un idol, ar cam trebui sa te gandesti mai bine la asta. Sa iti creezi in mintea ta un caracter pe care vrei sa il urmezi, iar la fiecare moment de alegere te gandesti daca modelul tau ar alege altfel.
Din acea zi m-am tot gandit la modelul perfect de urmat, si l-am gasit. Acea discutie m-a ajutat mult datorita faptului ca am inceput sa imi usurez actiunile fara sa mai fac inrautatesc situatiile. Acum chiar cred ca fiecare om are nevoie de un model in viata...
SPER CA TE AM AJUTAT

Mifune: Da,mersi.
Alte întrebări interesante