Limba română, întrebare adresată de amalia85, 9 ani în urmă

scrieti o compunere de o pagină de caiet cu începutul: Este o dimineața calda de primăvară.Soarele da o strălucire aurie padurii. In fata casei sale, Aricel face gimnastica de inviorare si canta vesel. -Cioc! Cioc! Cioc! se aude de la portiță...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bubulica2000
4
Este o dimineața calda de primăvară.Soarele da o strălucire aurie padurii. In fata casei sale, Aricel face gimnastica de inviorare si canta vesel. -Cioc! Cioc! Cioc! se aude de la portiță...
Ariceli se grăbește repede repede sa vadă cine este la portiță.Când iese afara,la poarta era prietena sa ,Vrăbiuță care ii adusese un borcan de dulceață făcut chiar de ea .Aricel se bucurase sa o vadă foarte mult pentru ca nu o mai văzuseră de mult si i-a fost tare dor de ea !Aricel nu o mai văzuse demult pentru ca aceasta fuse plecata in tăriile calde iar Aricel a hibernat toată vara.
Ariceli a primit-o in casa pentru a bea împreună un ceai cald de fructe de padure si a mai discuta ce mai fac,cum le mai merge si multe altele.
După o zi plina de vorbit si discutat Aricel își i-a rămas buna de la Vrăbiuță si iar aceasta ii zise ca o sa il mai viziteze altădată.
Sper ca am fost de ajutor!!!!!

amalia85: foarte frumoasa compunerea mulțumesc
YoaNa26: Foarte frumoasa, dar pacat ca ai folosit "Aricel" mai mereu, l-ai repetat, si nu l-ai inlocuit cu un pronume personal, nu crezi? In rest, e minunata!!!
amalia85: da e adevărat a folosit mult cuvântul,, Aricel"
Bubulica2000: Am vrut sa fac asta dar am scris pe graba compunerea,dar daca nu esti multumit nu o scrie,nu te obliga nimeni!
amalia85: nu imi place mult eu pot sa scriu el in loc de Aricel
Bubulica2000: Da normal
amalia85: ^_^
Alexandra4122003: e interesanta ...dar nu cred ca iti ia o pagina
Alexandra4122003: nici de caiet mi nici de caiet mare
amalia85: am scriso si mia luat o pagină cum a vrut
Răspuns de Alexandra4122003
3
Prietena lui , Vivi ,veverita , a venit sa faca si ea gimnastica .Aricel este foarte bucuros ca are cu cine sa faca gimnastica.Aricel si Vivi incep sa faca gimnastica .Cioc!Cioc!Cioc! , se aude dinou la portita .Vivi il intreba pe Aricel :Oare cine e ? ,iar Aricel spune :Hai sa vedem .La poarta era Cici ,ciocanitoare .Aceasta ii intreba daca li se poate alatura si ea , dar Aricel ii spuse suparat , ca nu vor energia negativa al lui Cici .Cici plea foarte dezamagit de acest refuz .Vivi il intrebase pe Aricel de ce a fost asa de rau cu Cici .Acesta a zis : Pai... el e cea mai negativisma animaluta .Mereu cand vrea sa vina sa faca ceva , spune : O sa cadeti , voi nu sunteti asa de buni ca mine ... Nu are de unde sa stie cum ne descurcam noi,dar daca ai stii cum se lauda.....Vivi spune :Uite ,nu trebuie sa te comporti asa de urat cu cei din jurul tau , nu trebuie sa ai o parere proasta despre ei , pentru ca daca tu te vei comporta asa de urat cu ei ,asa o sa se comporte si ei cu tine . Aricel spune : Off, cred ca ar trebuii sa ma duc sa-l caut pe Cici .Asa ar fi cel mai bine ,spune Vivi .Aceasta il intreaba pe Aricel : Daca tu pleci dupa Cici , eu cu cine mai raman Nu vreau sa raman singura ! Imi pare rau ,Vivi ,dar trebuie .Nu vrea sa isi faca si el o parere proasta despre mine,spune Aricel .Pai...cred ca o sa fac gimnastica ,spuse Vivi .Bine ,spune Aricel .Aricel s-a dus in locul preferat al lui Cici,dar nu l-a gasit .Aricel s-a dus si la casa lui Cici ,s-a gandit ca poate ar fi acolo....dar nu l- a gasit . Aricel s-a oprit din cautat , s- a pus pe o piatra si a inceput sa planga . Deasupra cerului se auzea :Cra-Cra ! Deodata Aricel spune : Cici ,tu esti ? Iar Cici spune : Da eu sunt ,si cobora pe pamant unde era si Aricel .Aricel spune : Imi pare nespus de rau ca te am jignit , sincer , eu nu sunt asa , eu nu vorbesc urat si defapt sunt foarte prietenos . La care Cici spune : Dar de ce m ai gonit cand am venit la tine in curte ca sa fac si eu gimnastica ? Iar Aricel ii raspunse cu unchii-n lacrimi : Pai ....am auzit de la altii ,ca tu ai esti rau ,si ....imi pare rau ca m -am luat dupa ceilalti ,ar fi trebuit sa imi fac singur o parere despre tine .Vrei sa ne intoarcem la mine acasa ca sa facem gimnastica ? Bine ,spune Cici .Acestia ajunsi la casaui Aricel , erau epuizati , au obosit , asa ca nu au mai facut gimnastica ,iar Vivi de la atata gimnastica a obosit si a adormit .
SPER SA TE AJUTE .

Alexandra4122003: care este mai buna ?
amalia85: imi place mai mult a lui Bubulica2000
amalia85: scuze daca esti suparata
Alexandra4122003: acea compunere este simpla , eu mereu fac compunerile mai complexe ,si deasta mi a luat mai mult sa o fac .
YoaNa26: Imi place mai mult compunerea aceasta, este superba, Alexandra.
Alexandra4122003: Multumesc frumos ! Va trebuie aceasta compunere?
Alexandra4122003: in compunerea asta exista si invatatura de minte
YoaNa26: Voi avea nevoie, si, bine zis! Bafta la scoala! Este o compunere minunata :)
Alexandra4122003: mtumesc
Alexandra4122003: asemenea
Alte întrebări interesante