Limba română, întrebare adresată de andreirodica654903, 8 ani în urmă

Scrieți o compunere descriptivă_Magia Sărbătorilor de iarnă.​


andreirodica654903: Vă rog ajutati_ma urgent vă rog.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adelinacorcodel5
0

Răspuns:

Magia sărbătorilor de iarnă vine o dată cu Crăciunul, unde totul ia amploare la tema decorării casei,bradului,claselor,localurilor, ogrăzilor etc. Avem tradiții deosebite în această perioadă .Anume ele ne fac să credem în magie, în ireal.

In primul rand, obișnuim cu toții să îl așteptăm pe Moșul cu desaga plină cu cadouri pentru noi copiii, cadouri la care poate am visat tot anul. Apoi de obicei îl răsplătim cu fursecuri și lapte,sau câte o colindă/poezie.

În al doilea rând, de aceste zile remarcate obișnuim să ne adunăm cu toții la o masă mare,rude care poate nu le-am văzut de ani buni. De obicei discutăm despre evenimentele remarcante care ni s-au întâmplat pe tot parcursul anilor. Si mai e si o expresie obișnuită să o auzim în fiecare an-"ce mare ai crescut,mai ieri erai în scutece"

In al treilea rând sunt sigur/ă că colindătorii care ne bat la uși și ne urează doar de bine, reușesc să ne creeze amintiri noi de nostalgie chiar, plecând și eu cu câte ceva ciocolate și biscuiți.

In concluzie pot spune că aceste magii ale sărbătorilor de iarnă în fiecare an vor fi ceva special,ceva magic, ceea ce nu ne va permite să fim triști sau depresivi , căci căldura sufletească transmisă de la om la om e cel mai bun leac pentru oricine.

Alte întrebări interesante