Limba română, întrebare adresată de Danioana14, 8 ani în urmă

Scrieți o compunere despre o întâmplare in cetatea alba iulia sa aiba punct culminant ... Am nevoie urgent în doua ore sa fie gata ca mi o trebuie pentru maine! !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de carmenstoica200730
1

Răspuns:

Eram într-o zi de vara la Alba Iulia si acolo era un restaurant frumos SI mare am intrat acolo SI acolo era SI prietena mea.Larisa am stat de vorbă foarte mul până la urmă am comandat o pizza


Danioana14: Mulțumesc
carmenstoica200730: cuplacere
anemonanan2016: Nu ca as vrea sa judec, dar... Unde este punctul culminant????
anemonanan2016: Nu are nici un punct de maxima intensitate, iar comandarea pizzei, după părerea mea este încheierea, nu punctul culminant.
anemonanan2016: Eu am învățat asa:
anemonanan2016: Punctul culminant reprezinta momentul de maxima intensitate din text, iar situația finala(deznodământul) reprezinta sfârșitul actiunii
Danioana14: Adevărat
Răspuns de anemonanan2016
1

Era sfârșit de iarna, iar primăvara își făcea prezenta mai devreme în natura. Eu și familia mea am decis sa vizitam minunatul oraș Alba Iulia,mai ales pentru glorioasa lui cetate, cu o istorie asa de măreață, încât te vei mândrii sa fi roman odată ce vei calca. Nu ca nu te-ai mândri deja, dar o cetate istorica nu face decât sa retrezeasca acel sentiment. Am fost uimit/ă sa vad ce ascunde, fiecare lucru era uimitor. Și totuși era un zid, un zid obișnuit, nu prea înalt. În jurul lui se aflau pietre, pe care te puteai urca cu ușurință. Am decis ca este un loc bun pentru a-mi face amintiri noi, niște poze. M-am urcat din ce în ce mai sus, pana ma trezesc prea sus și prea infricosat/ă sa mai cobor. Doar o mișcare greșită și puteam cădea. Mi-am pierdut echilibrul, și am alunecat. Zidul nu era înalt deși de sus, era de-a dreptul gigant.Am căzut dar nu m-am lovit, mama, care făcea poza a ajuns la timp.

Mi-a plăcut vizita, iar cele întâmplate m-au motivat sa fiu mai atent/ă pe viitor, iar când te gândești ca în trecut, oamenii mureau luptând, o lovitura nu ar fi fost la fel de grava. Sunt recunoscătoare faptului ca ei au luptat pentru aceasta tara, altfel nu as if avut parte de o asemenea onoare sa locuiesc aici, în patria mea iubită.

Sper ca îți place, și ca nu este prea lunga. O poți schimba oricând!!


Danioana14: Mulțumesc
Alte întrebări interesante