Istorie, întrebare adresată de markus44, 8 ani în urmă

Scrieti o compunere despre o inventie sec. 18-19 despre un motor cu aburi (nu avion)
VA ROGGGG!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Roxi6382
2

Răspuns:

Motorul cu abur este un motor termic cu ardere externă, care transformă energia termică a aburului în lucru mecanic. Aburul sub presiune este produs într-un generator de abur prin fierbere și se destinde într-un agregat cu cilindri, în care expansiunea aburului produce lucru mecanic prin deplasarea liniară a unui piston, mișcare care de cele mai multe ori este transformată în mișcare de rotație cu ajutorul unui mecanism bielă-manivelă. Căldura necesară producerii aburului se obține din arderea unui combustibil sau prin fisiune nucleară.

Sper că te-am ajutat!

Răspuns de Adrian112gg
2

Răspuns:

Vaporul cu aburi este adeseori atribuită lui Fulton, deşi alţii proiectaseră şi construiseră vapoare cu aburi funcţionale înaintea lui.

Fulton nu s-a dat bătut şi, după trei ani de strădanii, a reuşit să cumpere un motor de la firma lui Boulton şi Watt.

Cei doi nu s-au pus de acord asupra proiectului, Livingston preferând o singură roată cu zbaturi în spate , dar Fulton şi-a impus, până la urmă, propria soluţie: câte o roată cu zbaturi de fiecare parte a cocii vaporului.

Adevăratul inventator al vaporului cu aburi a fost William Symington, un englez născut la Leadhills şi angajat ca mecanic la uzinele Wanlock-head.

Vaporul proiectat de Symington îmPreună cu Patrick Miller, un alt inventator şi pionier al vaselor cu aburi, era lung de numai opt metri.

Alte întrebări interesante