Limba română, întrebare adresată de petrediana11, 8 ani în urmă

SCRIETI O COMPUNERE DESPRE PROFESORUL MODEL

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 2001boy
2

Răspuns: În ochii oamenilor de demult, un profesor însemna acea persoană care are funcția de a preda o anumită materie generatiilor tinere.Însă, odată cu trecerea timpului, această funcție s-a dezvoltat, simplul cadru didactic ajungând să devină un izvor de inspirație și o stea călăuzitoare în viața indivizilor aflați la începutul drumului hărăzit.

Din păcate, puțini profesori știu cu adevărat ce este scopul meseriei lor. De aceea, ei tind să fie superficiali, lucru care îngreunează și înnegrește existența școlarilor.

Spre deosebire de profesorul comun,mecanic,profesorul ideal este conștient de faptul că elevii sunt niște suflete în căutarea propriei valori care au nevoie de îndrumare,nu niște roboți programați să tocească o sumedenie de informații.Din această pricină,el predă într-un mod unic:le învață elevilor săi informații din materia în care s-a specializat și pe lângă asta le mai dă posibilitatea să fie creativi respectiv logici.Manifestarea inteligenței proprii se realizează prin exerciții interactive care prevăd etalarea autenticității.

O altă caracteristică a profesorului ideal constituie așa-numitul 'instinct parental'.El le este tinerilor ca un al doilea părinte pe care se poate bizui în situații delicate.Profesorul este în aceleași timp psiholog și filozof, deoarece îți luminează mintea cu sfaturi înțelepte și o atitudine exemplară.El te mai consolează când ai căzut și te ajută să te ridici ca să îți poți continua călătoria vieții.Persoană cultă și elevată, profesorul ideal inspiră și astfel se creează caractere de piatră,distinse.

Așadar, consider că profesorul ideal trebuie să reprezinte în ochii noștri un individ altruist și boem(autentic) care reușește să-și determine 'descendenții' să își urmeze propria cale de la care să nu se abată niciodată.

Explicație:

Alte întrebări interesante