Informatică, întrebare adresată de jamesmiu61, 8 ani în urmă

Scrieti o compunere despre un adolescent din anul 2050 cum foloseste calculatorul de alungul unei saptamani.Va rog ajutatima dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NedyElvis
2

Răspuns:

A fost odată, a trecut grăbit și iute vremea pe când bunicul meu încă își mai folosea calculatorul, parcă se numea laptop. Mă prezint, eu sunt Darius, am 17 ani și scriu aceasta compunere pe data de 10 aprilie 2082. Astazi am de gând să vă povestesc aceeași poveste pe care mi-a povestit-o și mie bunicul meu, atunci când eu încă eram un copil.

Tehnologia a evoluat rapid, acum avem mașini zburătoare, Elon Musk a reușit sa populeze Marte, pământul este 100% format din energie nucleara și regenerabila, poluarea din Cernobyl aproape a dispărut și s-a transformat într-o mină de aur pentru Rusia, dar acum 32 ani lucrurile nu erau atât de frumoase precum sunt în zilele de astăzi, iar de asta trebuie sa știți cum bunicul meu, într-o săptămână, cu un simplu laptop a reușit să salveze lumea.

Pământul era aproape de colaps, încălzirea globala făcuse ca supraviețuirea noastră sa fie una chinuitoare și practic imposibila, se repeta des întrebarea când o sa fie ultima noastră zi pe pământ? Dar Bunicul meu Tesla, nu își putea găsi liniștea, nu putea sa doarmă noaptea, nu putea sa trăiască cu incertitudinea zilei de mâine, cu nesiguranța în suflet că toate se pot termina extrem de rapid, petrecea nopțile gândindu-se la o strategie pentru a evita colapsarea, o strategie pentru a evita distrugerea pământului, pentru a ajuta omenirea, pana când acel bec din mintea lui s-a aprins și astfel a avut o revelație care a schimbat lumea.

7 zile, în doar 7 zile, cât de frumos.

În prima zi bunicul și-a luat laptopul în brațe și a început să caute acele subiecte uitate de omenire, cum ar fi dacă "coral roofs" de pe întreaga viața marina ar fi salvata acum în ultimul ceas? De ce crede omenirea ca, menținerea copacilor ajunși la culmea vârstei mai sunt folositori pentru producerea de oxigen? Când își vor da seama ca un 80% din oxigen provine din mare? Când își vor da seama că majoritatea copacilor trebuiesc tăiați și reparații pentru a regenera pământul?

Asta era prima întrebare și ăsta trebuia sa fie primul pas pentru a salva lumea.

A folosit laptopul pentru a deschide un fond de venituri, a primit donații, a mobilizat lumea, a adus speranța în inimile oamenilor, iar pana la finalul zilei un 7% din întreaga populație deja lupta pentru viata întregului pământ, pentru supraviețuire.

Nu era suficient, într-o singura zi nu se poate schimba lumea.

Așa că a doua zi, a deschis un site web, în care sa permită oamenilor sa ofere idei, soluții și sa aporteze acel miracol de care omenirea avea nevoie. Aproape de 12 noaptea, simțind ca ziua fusese un eșec și ca toate se prăbușesc, Tesla primește un mesaj de la un fost prieten și doctor inginer Nedelcu, care pune o simplă și inofensiva întrebare. Cat de importanta este pentru tine apa potabilă?

Formula de mult căutată, metoda ușoară de a obține apa potabila, poluarea redusa, toate în mâinile lui Tesla, care acum trebuia doar sa vorbească cu ceilalți membrii ai partidelor politice din restul tarilor care sa înțeleagă importanta acestei formule, a apei în viețile lor, a reducerii poluări. Tesla și-a petrecut 3 zile în fața laptopului, 3 zile încercând sa convingă restul populației, a insistat atât de mult încât a reușit, a reușit prin ajutor divin, toți strigau în sintonie, toți își doreau salvarea.

A 6-a zi, Elon Musk i-a trimis un mesaj bunicului meu Tesla, panourile solare începuse din nou sa fie în văzul lumii, toți luptau pentru un pământ anti-poluare, pentru energie regenerabila, pentru un consum inexistent de combustibil petrolific, pentru încetarea exploatării de resurse ale pământului, pentru deschiderea ochilor, pentru viata.

Iar în a 7-a zi Tesla, creează aplicația telefonica "Save the world together" cu care aducea aminte întregii populații, acest efort, pe care toți au reușit să-l depună, sa se mobilizeze și sa facă o schimbare în ultima clipă, ca niciodată sa nu se întoarcă de unde au plecat.

Asa bunicul meu Tesla, a avut nevoie de un laptop și 7 zile pentru a mobiliza întreaga populație și a salva lumea.

Nu uita, niciodată nu este prea târziu pentru a schimba ceva și în primul rand schimbarea începe schimbându-te pe tine însuși. Save the world together.

Alte întrebări interesante