Limba română, întrebare adresată de SUCEAVAMARIA, 8 ani în urmă

Scrieti o compunere despre ziua nationala a Romaniei.Poate sa fie o intamplare sau ceva inventat.Si sa fie de cel putin 15 enunturi.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
19
Iata ca a sosit mult asteptata ziua nationala a tarii noastre.Numai eu stiu cat am asteptat-o...
 Ziua s-a dovedit a fi friguroasa,dar asta nu ne-a impiedicat pe cei din localitatea noastra sa nu facem activitatile propuse.
 A fost prima oara o parada a militarilor,iar dupa aceea a fost un concurs de picturi unde pictura mea a fost castigatoarea,si toti m-au felicitat.Apoi,doamna noastra de muzica a urcat pe scena si a cantat imnul,unde m-a invitat si pe mine,ramanand surprinsa de gestul dumneaei.Toti copiii,cu rosu in obraji priveau minunatul spectacol.
 Dupa aceea,eu impreuna cu familia mea am plecat la un muzeu,unde ne-am petrecut jumatate de zi!Acolo s-au intamplat numai peripetii...Cand am intrat,am atins un exponat care era sa cada,dar multumita tatalui meu nu s-a intamplat.Cu mainile murdare,am atins o pictura,pe care am patat-o.La locul special pentru copiii,eu am alergat si din greseala am daramat un munte de cadouri!Eu eram buimaca,dar asta m-a facut sa fiu neatenta la lucrurile pe care le faceam.Cand ma dadeam in leagan,am lovit un copilas.Am facut intreceri,unde am cazut de nenumarate ori.
 Nu a fost o zi prea fericita pentru mine!Cu toate acestea,ma amuza inca peripetiile mele de neuitat!

SUCEAVAMARIA: Este trist!
Răspuns de Utilizator anonim
7
1 Decembrie ...


Plouă din plin, cerne de dimineaţă ... plâng munţii şi văile României: e 1 Decembrie, ziua tuturor românilor dintre cer şi pământ.
Cu mic şi mare ne-am propus să mergem să vedem defilarea, imn să trăim, coroane în cetină să ducem şi-n pas de românaş şi româncuţă să fim, dar ... plouă, plouă ...
Telefonul zbârnâie mai ceva ca-n tranşee ce anunţa inamicul şi de fapt ... e doar ploaia, bat-o vina, şi zbârnâie telefonul ...
Cuvânt cald înalţă tresărirea sufleţelului de româncuţă: ,, şi, draga mea Mirunica, când plouă te opreşti din a respira ... oare cum le-o fi fost înaintaşilor, înaintaşilor noştri pe vânt sau ploaie, pe ger sau foame ...? ...  mă voi bucura de vei veni şi nu m-oi întrista dacă nu vei fi  ... e alegerea ta, Mirunica mea dragă!"
Telefonul tace. Ploaie e din belşug ...
În piaţeta oraşului paşii vin, vin ... ştiu sufletele lor că geaba înveţi la educaţie-civică de comunitatea locală-naţională, la istorie despre moşi şi strămoşi, la geografie de ape-munţi, la română despre cuvântul divin aşezat de Eminescu: ,, Eu? Îmi apăr sărăcia şi averile şi neamul ... " dacă fapta ţi-e zdobită de ... ploaie.
Plouă molcom ... umbrele şi steguleţe în trei culori.
Chipuri vesele şi inimi senine ... o rugăciune se-nalţă spre Înalt ... de acolo ei, moşii şi strămoşii ne văd şi râd. Ploaia încetează ... e imn şi-i dragoste de neam şi lut.
Paşi tineri- Mirunica, Alexandru ...  trec bravi pe cânt, ducând coroane în cetină şi cuvânt ... sunt suflete curate de români ... privesc la ei cu drag ... 
Telefoanele zbârnâie ... acum, plecăm senini spre casă ... un ceai cald şi-o mămăligă mare ne aşteaptă. 


SUCEAVAMARIA: Este trist!
Alte întrebări interesante