Limba română, întrebare adresată de smintaniuc32, 8 ani în urmă

Scrieti o naratiune despre noroc!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Chris02Junior
1
                     Norocul este si cum si-l face omul

  Am un prieten foarte inteligent, de altfel, care dupa multa truda agonisise o suma destul de mare de bani. El avand o incredere foarte mare in capacitatile lui, s-a gandit sa inmulteasca banii stransi cu truda pe piata bursiera.
  La momentul in care si-a inceput activitatea, credea el ca "tot ce zboara se mananca", adica daca-i alba, nu e neagra. Ce omisese el ca nici albul nu-i alb si nici negrul nu-i negru 100%, ci doar nuante de gri. Nu exista alb pur si nici negru pur.
  Citea omul rapoarte economice de balanta financiara, comunicatele firmelor de care era interesat pe bursa de valori, adica nu miza numai pe noroc.
  A reusit in primul an sa-si dubleze capitalul si inca ceva peste.
  In cel de-al doilea an a mers iar bine si a multipicat capitalul strans de trei ori.
  Ehhh, dar in cel de-al treilea an "s-a nimerit" sa vina o criza financiara pe plan mondial si toate bursele de valori au cazut drastic, astfel incat prietenul meu nu numai ca a pierdut toti banii stransi, dar a mai ramas dator si la banca de unde imprumutase niste bani pe care-i investise tot pe bursa.
  Astfel, sarmanul meu prieten, a devenit din om bogat, saracul saracilor si cu o groaza de datorii bancare.
  Asa ca, vezi dumneata, "nu pune toate ouale intr-un cos", pentru ca daca s-ar intampla sa te impiedici, atunci le spargi pe toate.
  Norocul este o notiune extraordinar de relativa: unii au noroc, sa zicem asa, altii nu.
  Atunci cand cuiva ii merge bine se obisnuieste, a avut noroc si invers.
  Pe de alta parte, parerea mea personala este ca norocul si-l mai face si omul cu mana si mintea lui.
  Exceptie de la aceasta parere este, de exemplu, cand castigi la loterie. Acela este chiar noroc, pentru ca probabilitatea de a castiga mai mult decat ai investit este infima.
  Ar mai fi multe de povestit despre aceasta notiune si nu mi-ar ajunge cateva saptamani sa o dezbat, asa ca ma opresc aici.
  Va doresc mult NOROC!!!
Alte întrebări interesante