Limba română, întrebare adresată de andrei29, 9 ani în urmă

Scrieti o poveste in care tu sa fii personajul principal . Povestea ar putea incepe asa : A fost odata ca niciodata ...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danutzadanutza2
4
A fost o data ca niciodata un copil tare voios, si energic . Bine,cred ca toti stiu ca este vorba de mine asa ca sa sarim peste putin.

Am iesit ieri afara sa ma joc cu copii din zona  cand deodata apare o vecina foarte suparata care ne-a gonit din locul nostru asa ca am mers sa ne jucam altundeva , Am gasit  niste pomi fructiferi. In loc sa ne jucam mancam fructele cele coapte spunand povesti, catarandu-ne in ei. Ceea ce nu vazusem noi era un cires  foarte copt ca erau ciresele negre . Cele mai bune... Mica livada era pazita de un caine fioros, toata lumea sus in pom.Eu vrand sa par mai curajos am inceput sa ma apropii de el incet , incet si intr-un final m-a lasat sa-l mangai . Copii au venit si au inceput sa ma laude. Sincer, nu prea vreau sa fiu laudaros dar  sunt un erou in crestere. 

Ajungand acasa, mama atat de ocupata, cu maldarul de rufe  nu a vazut ca  era sa darame om vaza, eu am sarit repede si am prins-o , apoi au cazut clestii de rufe, unele chestii nu le poti prinde.

E bine? Nu prea stiu daca am scris corect. mai modifici tu putin..







andrei29: ok... mersi de ajutor
Răspuns de Utilizator anonim
2
Vis de copil

A fost odată ca niciodată o fetiţă ca oricare alta: nici mai frumoasă, nici mai urâtă, dar avea ceva pe care îl sesizai abia mai târziu. Numele-i era Daniela.
Se juca senină ca vârsta-i, râdea ca nevinovăţia, sublim, alerga spre casele celor bătrâni şi intra cu-n zâmbet mare rostind: ,, sărut mâna!" ... şi chipul bătrân se lumina ... ,,ai venit, copilă!"
Lăsa o căldăruşă cu apă, după putinţa-i, căuta cuibarele, primea răsplată un ou, lăsa un braţ de lemne, apoi binecuvâtată pleca mai departe,sărind într-un picior.
Moşul ei drag o aştepta, bunica sa, încercată de viaţă uitase să mai zâmbească, dar tot o iubea, şi se aşeza în cerdac şi-i asculta cuvântul moşului:,, a fost odată ca niciodată ... " Daniela era vie, mică toată ...,, un tăciune şi-un cărbune, spune băiete, spune ...şi-am încălecat pe-o buturugă şi v-am spus o mare şi gogonată minciună .... şi-am încălecat pe-o lingură scurtă să trăiască cine ascultă ..." şi-asculta, sorbind fiecare rostire de-a moşului drag, drag.
Atunci şi-a promis că va dărui şi ea poveşti, în cerdacul vechi sau ...nou.
 Şi-a venit timpul. Şi Daniela, adică eu, frumosule cititor, îţi las povestea dragostei de poveste zămislită din iubirea moşului meu drag .
Alte întrebări interesante