Istorie, întrebare adresată de steliancibotaru009, 8 ani în urmă

Scrieți o povestioară în limita a 12 propoziţii la tema: O călătorie imaginară în Franța secolului al XV".
Vă puteţi conduce după următorul plan:
a. Ce am văzut?
b. Ce am auzit?
Ce am simtit?
vă rog, daca imi ziceti, sunteti cei mai tari!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gtarlevutz
1

Răspuns:

O calatorie imaginara in Franta secolului al XV

        Am vazut cum englezii au castigat lupta de la Azincourt si au ocupat Parisul. Am vazut cum pe                  strazi francezii agresiv alungau englezii din Franta. Am vazut foarte multe trasuri, case din piatra si foarte multe ustensile agricole (coase, lopeti, furci, etc.). Am vazut ca pe atunci, Franta era mult mai schimbata decat acum.

         Am auzit ca toti oamenii vorbeau o limba mult mai stranie decat franceza din zilele de astazi. Am auzit (daca era sa fiu acolo la sfarsitul sec.XV) majoritatea lumii bucurandu-se si vorbind despre Ciuma Neagra. Am vrut sa ma interesez ce a fost acest lucru de vorbeste toata lumea de ea, si am auzit de la un trecator ca aceasta a fost o boala foarte puternica. Mai departe mi-a spus ca a durat aproape 100 de ani si a ucis peste 70.000.000 de oameni. Am fost uimit.

         Am simtit o atmosfera si experienta total diferita si foarte schimbata de cea din aceste zile. Am simtit mereu miros de fan, de animale, de lapte, branza,etc. Mi-a placut foarte mult si as vrea sa mai merg!  

ai avut si tu test nu?))

Explicație:


steliancibotaru009: mersi! dar prea târziu
Alte întrebări interesante