Limba română, întrebare adresată de mariapopescu1234568, 8 ani în urmă

Scrieți patru argumente care susțin tipul de text
al textului "O scrisoare pierduta" de Ion Luca Caragiale ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de delfina2370
1

Răspuns:

,,O scrisoare pierduta" de Ion Luca Caragiale ​apartine genului dramatic.

Un prim argument care demostreaza a apartenenta textului "O scrisoare pierduta" de Ion Luca Caragiale ​la genul dramatic este prezenta dialogului ca principal mod de expunere.

Un al doilea argument care demostreaza a apartenenta textului "O scrisoare pierduta" de Ion Luca Caragiale  ​la genul dramatic este prezenta didascaliilor (indicatii scencie si regizorale care au rolul de a sprijini viziunea regizorala si de a il ajuta pe cititor sa isi imagineze si sa inteleaga mai bine textul): ,,O anticameră bine mobilată. Uşă în fund cu două ferestre mari de laturi.''

Un al treilea argument care demostreaza a apartenenta textului "O scrisoare pierduta" de Ion Luca Caragiale ​la genul dramatic este structurarea acestuia in acte, scene sau tablouri.

Un al patrulea  argument care demostreaza a apartenenta textului "O scrisoare pierduta" de Ion Luca Caragiale ​la genul dramatic este faptul ca la inceputul fiecarei replici apare numele personajului care o rosteste scris cu majuscule si insotit de doua puncte.


mariapopescu1234568: Multumesc muuult
mariapopescu1234568: o sa primesti imediat coroana
delfina2370: cu drag ❣️ Îți mulțumesc mult și eu
Alte întrebări interesante