Limba română, întrebare adresată de matilda43, 8 ani în urmă

Scrieți povestirea la Domnul Bucea.​de Barbu Ștefănescu Delavrancea.


matilda43: Scuze Domnul Vucea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anonima565191
1

Explicație:

Domnul Vucea este noul invatator pe care il are cel care scrie povestea. Inainte de a-l cunoste efectiv pe dascalul scolii domnesti, povestitorul isi imagineaza aceasta scoala ca fiind ceva nemaivazut de el si impartaseste aceste ganduri cu pisica si cainele sau.

Odata venita si ziua inceperii scolii acesta este condus acolo de catre un frate mai mare. Insa a avut parte de o mare uimire, avand in vedere faptul ca ceea ce-si imaginase el nu concorda cu realitatea. Aceasta scoala era o adunatura de case mici si darapanate. Niciun dascal nu parea prea incantat de ideea de a-l lua in primire, asa ca ii ramane doar domnul Vucea.

Acesta i-a dat un test pentru a-i verifica nivelul cunoastintelor. Din pacate nu a reusit sa rezolve testul, de altfel simplu, si astfel a fost trecut la clasa a doua. La clasa a doua erau altfel organizate lucrurile. Se ocupau de ei monitorii si elevii mai mari. Acestia ii ascultau la lectii si ii pedepseau atunci cand era cazul.

Cand isi facea cumparaturile, domnul Vucea lua cu el doi elevi pentru a-l ajuta sa le care. Intr-o zi, cel care povesteste a cunoscut-o pe sotia domnului Vucea, care il batea se pare pe dascal. La sfarsitul nuvelei, povestitorul afla ca trecuse clasa.

Răspuns de Valdanet
2

Scrieți rezumatul la povestirea "Domnul Vucea" de Barbu Ștefănescu Delavrancea.

În această povestire este vorba despre un copil de opt ani, ce aflase că va învăța la școala domnească din sat. El era așa de bucuros că vorbea despre asta cu pisica și câinele lui.

Fratele lui mai mare îl duce în prima zi la școala domnească și când vede niște case mici și dărăpănate este mirat că nu este o școală așa cum credea el că va fi.

Elevul spera să fie trecut în clasa a III a, dar după ce este pus la socotit este trimis în clasa a II a, unde învățător este domnul Vucea. Acesta este foarte mic de statută, slab și cu o barbă mare, el având sub ordinea sa niște elevi mai mari numiți monitori, care îi bateau pe elevii care nu răspundeau bine la lecții.

În final, elevul ajunge să treaca în clasa a III a.

Succes! ⚘


matilda43: Mulțumesc frumos mă mai ajuți la in ex te rog.
matilda43: L-am postat
matilda43: Te rog frumos ajutămă tu
Valdanet: Am scris! Ajută-mă, ok? ⚘
Alte întrebări interesante