Limba română, întrebare adresată de cumvreitu, 8 ani în urmă

SCRIETI REZUMATUL LA POVESTEA AMINTIRI DIN COPILĂRIE!! 10 RANDURI !!!! DAU COROANA SI MA ABONEZ,VA IMPLIR E URGENT IMI TREBUIE CHIAR ACUM!!!!!
VA TOOG​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de robertionita858
1

Răspuns:

Nica,marele povestitor Ion Creanga era un copil nazdravan care făcea multe boacăne. Bafita Vadile și dascalui Ion au construit o școală lângă casa,ei mergeau la toți săteni sa le spună sa lase copii la Școală.Ei intr-o zi au adus a școală un scaun "calul balan"si o nuielușa numita Mos Nicolae. Prima care a stat pe "calul Bălan " a fost fost Smarandita popii,Nica când a văzut sa speriat,ca oricum era speriat de băiatul din clasa mai mare care îl bătea,a fugit de la școală.A venit după el Dascalui Ioan și la dus înapoi la școală.Intr-o zi trebuia sa aibă grija de fratele sau,dar el a plecat sa se scalde în Ozaba sa distrat acolo pana a venit mama lui și ia luat hainele.

Nica a alergat gol prin tot satul.In alta zi sa cățărat în cireșul mătuși iMarioara iar ea la alergat pe cabepa ca ia furat cireșele.

Bunicul David a venit sa îl pe Nica la Pipurig,sa facă școală acolo la varul Dumitru.După ce a ajuns acolo Nica a întâlnit pe Irinuca,o femeie care avea mie capre,iar ei au fost umpluți de râie. Din joaca au dărâmat casa Irinucau cu o bucata de stâncă.

Odată era supărat ca pupăză din tei îl trezea,el a luat-o și a dus-o in târg sa o vândă.Cand era acasă mama îl îmbrățișa pe Nica mereu,ea vroia sa ajungă dascal și asa a ajuns,mereu la iubit.Copilarua lui Nica a fost amuzanta și frumoasa cu bune și rele.

Alte întrebări interesante