Limba română, întrebare adresată de deea376, 9 ani în urmă

scrieti rezumatul pe scurt al povesti praslea cel voinic si merele de aur. va rog ma ajutati ? dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de qVlad023
1
1.Un imparat avea 3 feciori(cel mare,cel mijlociu si cel mic).El avea in gradina sa un pom care facea mere de aur,dar el nu apuca niciodata sa guste unul deoarece se furau.
2.Cei 2 feciori nu reusira sa protejeze marul si vine randul fiului cel mic numit Praslea care gasise o metoda prin a proteja merele si le aduce imparatului.
3.Cei 3 frati merg in cautarea hotilor dar gasesc o prapastie.Doar Praslea avu curajul sa coboare in ea.
4.Praslea vazuse 3 zmei intr-un palat de aur unde erau si 3 fete.El omora cei 2 zmei si salva fetele cu ajutorul fratilor lui,iar fratii lui se cununa fiecare cu una din ele.
5.Praslea ramasese singur si invinge si ultimul zmeu,apoi vede un balaur care ataca niste pui de zgrimturoaica.El ii salveaza si ca rasplata mama lor il duce pe Praslea in taramul lui.
6.Praslea afla ca cei 2 fratii s-au cununat si afla ca fata cea mica se va casatori cu cel care ii aduce caierul si fusul de aur care sa toarca singure.
7.Praslea reuseste sa ii aduca caierul si fusul de aur de la argintar si ii mai cere o closca cu puii de aur.
8. Praslea ii povestii tatalui sau tot ce s-a intamplat.El isi ierta fratii si spuse ca pedeapsa o va primi de la Dumnezeu.Ei au tras cu arcul in cer si sagetile lor ii nimerira pe cei 2 frati a lui Praslea dar el era nevatamat.

deea376: esti super multumesc
qVlad023: cu placere
Alte întrebări interesante