Limba română, întrebare adresată de michutzum88, 9 ani în urmă

Scrieti un basm care sa inceapa cu: A fost odata ca niciodata , a fost in lumea asta un om sarac ; si-avea omul sarac trei feciori. Erau ata de saraci ca n-aveau nici dupa bea apa . Se hotarara deci flacaii sa bata cale lunga , tocmai pana la imparatie s a se planga imparatului de saracia lor . Tot umbland ei asa , vad odata un cioban batran pascand niste oi pe un munte.... si de aici continua. Va rog mult, dau funda si 41 puncte, va rog mult!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Omul impreuna cu cei trei feciori se abat din drumul sau si merg la acel cioban , cum ii vede acezta ii intreaba numai decat.
-In corto ati pornit atat de grabiti?
Omul sarac ii raspunde cu tristete..
-Spre curtea imparatului , sa ma plang si lui ca sunt atat de sarac ca nu am nici dupa ce bea apa , dar nu mi.e de mine cat mi.e de feciorii mei..
Ciobanul privindul ii spune
-Om bun , eu am nevoie de cateva ajutoare de nadejde , cum vezi , eu sunt batran si nu mai pot..lasa.mi mir feciorii tai in grija si oi aveau eu grija de dansii..daca fac treaba buna si sunt ascultatori ii voi trimite acasa peste un an cu 50 de galbeni..
Omul sarac auzind propunere ciobsnului numai decat ii lasa in grija lui pe feciori si se intoarce acasa fericit ca peste un an de zile copii ii vor venii acasa cu 50 de galbeni..
Asa se luara feciorii in grija ciobanului..pe parcursul anului feciorii faceau cu randul de la ce.l mai mic la ce.l mai mare sa mearga la pascut cu oile..dupa un timp ce.l mai mare se saturase sa mearga cu oile , le spuse fratilor sai si ciobanului ca el vrea sa mearga in lume si sa isi gaseasca un trai mai bun , ciobanul ii ingadui sa plece..
Nu trecu mult timp ca si ce.l mijlociu se satura sa mearga cu oile si ceru permisiune de la cioban sa plece si el in lume ca fratele sau..dupa plecarea acestuia ciobanul ramase doar cu fiul ce.l mic..acesta a ramas si a dlujit ce cioban pana la incheierea anului..
In ultima zi ciobanul a venit la el si i.a zis..
-mi.ai fost de mare ajutor..si pentru ca ai ramas cu mine nu te trimit acasa doar cu 50 de galbeni ci cu 100 , ai slujit cum se cuvine..mergi cu bine..

Baiatul isi i.a adio de la cioban si se intoarce acasa la tatal sau..intra in casa vatraneasca si il zareste pe tatal sau stand pe pragul casei..cum il vede omul se ridica si il imbratiseaza cu dor..feciorul afla ca ceilalti 2 frati ai lui a plecat in razboi si au pierit..ii inmaneaza tatalui sau ce.i 100 de galbeni si traiesc fericiti pana la adanci batraneti!
Răspuns de Alexia111111111357
0
Aceștia saluta ciobanul si ii povesti acestuia viața lor grea si săraca. Bătrânul cioban se gândi la cât de grea poate fi viața unor oameni. Se insera, iar bătrânul cioban trebuia sa plece spre casa cu oile lui. Cei trei feciori si omul sărac plecara înainte la împărăției. I-a povestit regelui traiul lor de viața. Regele intelese si a spus c va face cât mai repede ceva ca acești oameni sa nu mai sufere așa de rău. După câteva zile, omul s-a trezit cu niște oameni la usa. Erau slujitorii de la palat trimiși de rege. Aceștia i-au adus omului multă mâncare pentru feciorii lui, o plapuma călduroasă deoarece venise iarna si niște jucării pentru flăcăii bătrânului. Omul le mulțumise slujitorilor pentru tot ce le-a adus si de atunci, feciorii lui s-au dus la o școala foarte buna pentru a avea succes in viața, iar traiul lor s-a schimbat.
Sper ca te-am ajutat!
Alte întrebări interesante