Limba română, întrebare adresată de patriciacondratiuc, 8 ani în urmă

Scrieți un eseu descriptiv pe baza imaginii​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariaioanatohaneanu
1

Laleaua este o planta bulboasa perena, cu flori ornamentale ce face parte din genul Tulipa (contine 109 specii) si din familia Liliacee.

Lalelele se obtin prin plantarea in toamna a bulbilor. Acestia vor germina peste iarna si vor rasari in primavara. Inflorirea are loc incepand cu luna aprilie, pentru cele mai timpurii, si continuand pana in iunie, pentru cele mai tarzii.

Zona nativa a lalelelor este un coridor din Asia Centrala ce se intinde de-a lungul paralelei de 40 grade intre sudul Europei, Africa de Nord, Anatolia, Iran si nord-vestul Chinei.

Prima mentiune a unei lalele este gasita pe un vas cretan, datata ca fiind de acum 3500 – 4000 de ani, decorat cu ceea ce par a fi lalele. Exista referinte ce pot fi considerate ca fiind lalele inca din timpul Cruciadelor (sec. XI – XIII).

Primii care au cultivat lalelele si le-au transformat din flori salbatice in flori cultivate cu scop ornamental sunt turcii.

De altfel si denumirea de lalea „tulipa” (latina) se trage din turcescul „tulbend” (turban) cu care floarea se aseamana.

Alte întrebări interesante