Biologie, întrebare adresată de balasoimarina, 8 ani în urmă

scrieti un eseu despre viile de struguri (unde se gasesc , ce sol au nevoie) va rog frumos ! dau coroana !​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de d924917
0

Răspuns:

Viile de Struguri

Folosirea strugurilor datează din neolitic, fapt demonstrat, de descoperirea unui depozit improvizat de vin, vechi de 7,000 de ani pe teritoriul actual al Georgiei, în 1996. Alte dovezi au arătat că mesopotamienii și vechii egipteni aveau plantații de vin și dețineau măiestria necesară fabricării vinului. Filozofii greci preamăreau puterea vindecătoare a strugurilor, atât ca întreg cât și sub formă de vin. Cultivarea Vitis viniferei, ca și producția vinului, au început în China în timpul dinastiei Han, în secolul al II-lea î.Hr., odată cu importarea speciei din Ta-Yuan. Seva viței de vie a fost folosită de vindecătorii tradiționali europeni pentru tratarea bolilor de piele și de ochi. Alte utilizări includ folosirea frunzelor pentru oprirea sângerării, dureri și inflamații ale hemoroizilor. De asemenea, pentru tratarea durerilor de gât au fost folosiți strugurii necopți, iar stafidele au fost folosite pentru tratarea tuberculozei, constipației și setei. În tratamentul cancerului, holerei, variolei, amețelilor, infecțiilor de piele și ochi, bolilor de rinichi și ficat au fost folosiți struguri necopți.

Viile de struguri pot fii poziționate pe orice formă de relief cu altitudine scăzută. Solul pe care se plantează vița de vie trebuie să fie fertil ( să conțină destul de multe săruri minerale) și destul de bine hidratat.

Culesul viei începe în mod tradițional pe 14 septembrie, în zorii zilei, de Ostrovul Viilor, și nu se întinde târziu în toamnă, poate doar pentru anumite soiuri ce pârguiesc alene, îndeosebi cele roșii.

Dincolo de obiceiurile despre cum se culeg strugurii și cum se face vinul, producătorii urmează chiar o formulă matematică. Este important ca strugurele potrivit să se culeagă la momentul potrivit, altfel vinul se dovedește a fi acru (dacă strugurii au fost recoltați prematur) sau mai puțin decât se estima (dacă boabele deja se stafidiseră). Dar, chiar și așa, musai să fie depozitați în lădițe care să le asigure o bună ventilație, la o temperatură scăzută (dar nu mai mică de 0 grade) și la o umiditate care să nu depășească 90%. Altfel, măiestria alegerii momentului va fi umbrită de alterarea prematură a boabelor.


balasoimarina: mersi
Alte întrebări interesante