Istorie, întrebare adresată de 068521927mc, 8 ani în urmă

Scrieţi un eseu intitulat ,,Omenirea trebuie să pună capăt războiului, altfel războiul va pune capăt omenirii.”. Respectați structura eseului ,,introducere, cuprins, încheiere, concluzia proprie argumentată”.
Repere:
- Cauzele apariţiei războiului;
- Soluţii alternative de soluţionare a conflictelor;
- Consecinţe pentru oameni;
- Pacea- o valoare ce trebuie protejată.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de facy363
2

"Războiul este o lecţie a istoriei pe care niciodată popoarele nu şi-o amintesc îndeajuns."  Asta a spus (Benito Mussolini) si este adevarat . Dar daca ne ducem in trecut si incercam sa aflam cauzele razboiului ne dam seama ca oameni inainte cautau putere , bani , pamanturi etc. pentru a fi tratati cu respect de toata lumea ca sa aiba ce vor ei si toti sa asculte de ei , si asa au aparut primele razboie  pentru pamant , mancare , bani , putere . Dar orce conflict poate fi rezolvat , dar trebue multa intelepciune pentru asta , si dupa cum bine stim poate oameni in trecut nu erau sa de devoltati ca noi , Dupa cum a spus si (Thomas Mann) "Războiul e doar o evadare fricoasă din problemele timpului paşnic." Oameni in trecut orce problema o rezolvau prin putere , deoarece erau putini cei care erau intelepti , se spunea a doar cei batrani trecuti prin viata , erau socotiti INTELEPTI . Dar barbati de mici erau supusi la diferite antrenamente pentru aparare , erau invatati sa ucida , si ca cat de frica nu le-ar fi ei trebuia s-asi arate curajul . Multi oameni mure in urma razboaelor , erau raniti , inspaimantati , casele le erau distruse , ogoarele arse ,apele otravite , animalele ucise , nu aveau mancre  , nu aveau apa de baut , si asa suferea populatia , doar cu speranta  ca vor supravetui si sa nu mai treaca prin aceleasi greutati iar , si vor avea Pace . Dupa cum bine stim pacea este cea mai mare valoare pe care avem si trebue protejata . Acuma in secolul  XXI toata lumea are ce ii trbue , mancare , munca , pamant , tot ce vrea , el poate alege ce sa face cu viata lui , nu suntem la acel nivel scazut de intelepciune , suntem foarte dezvoltati avem cel mai bun . Dar tot este o frica ca intro zi fara sa stim , fara sa fim anuntati , intrun mic conflict  poate apara cel deal 3 razboi mondial . Chiar daca am fost la un pas de acest razboi , noi trebuie sa punem capat razboiului , pana nu ne pune capat razboiul omenirii , cu tot armamentul din lume , si toate bombele nucleare care sunt pregatite in orce moment dea distruge omenire trebuie sa distrugem noi tot ce este rau si sa nu mai traim in frinca , sa traim  in pacea pe vecie .

Scucces ❤❤

Power by  Maryus Castravet  


068521927mc: ms
facy363: Va rog nu dati Report pentru greseli ca eu nam autocorector si e greu depe pc-ul meu sa lucrez cu ( ă , î , ș , ț . ) Ms
Alte întrebări interesante