Limba română, întrebare adresată de sanduta2504, 8 ani în urmă

Scrieți un eseu structurat cu tema "Personajul meu masculin/feminin preferat din literatura romana"
Va rog dau coroană ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de casianvitalina
3

Răspuns:

Personajul meu masculin preferat din literatura română este Mihai Ulmu. Mihai Ulmu este personajul principal al romanului „Tema pentru acasă” de Nicolae Dabija.

Mihai Ulmu fiind un simplu profesor de limbă și literatură română ce preda elevilor într-un mic sătuc, iar Maria Răzeșu era personajul principal feminin al acestui roman și în același timp eleva domnului profesor Mihai Ulmu. Povestea celor doi a început din cauza unei năzbâtii făcute de unul dintre elevii domnului Ulmu iar el vrând să-și apere elevii a luat toată vina asupra sa astfel ajungând la lagărul Zarianca. Acolo, profesorul și alți deținuți nu mai aveau nume, cu erau strigați după cifre. M1-315 a fost numărul lui Mihai Ulmu. Profesorul Ulmu se împăcase cu soarta. Totul a fost până când la Zarianca venise Maria, fosta lui elevă și viitoarea lui soție ca să-i întoarcă o datorie mai veche - o carte de poezii scrisă de Mihai Eminescu și să-i spună cât de mult îl iubește. Tot Maria l-a ajutat să evadeze de două ori, dar au fost prinși. Pentru nesupunere și evadare Ulmu a acumulat vreo 240 și ceva de ani de închisoare. Maria Răzeșu și Mihai Ulmu sunt eliberați într-un final pe 5 martie 1953. Mihai revenind acasă la Poiana, și își găsește fiul la orfelinat.

În concluzie, pot spune că mi-a plăcut mult această carte deoarece iubirea dintre Maria Răzeșu și Mihai Ulmu nu avea nici o limită și chiar de au trecut prin atât de multe ei s-au luptat până la final pentru iubirea lor puternică ce a rămas în inimile lor pe vecie.

Alte întrebări interesante