Limba română, întrebare adresată de bobita7, 9 ani în urmă

Scrieti un referat despre SANATATEA ALIMENTATIEI!Ofer 12 puncte!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5
 Alimentaţia omului reprezintă unul dintre stâlpii fundamentali a construcţiei sale.  Sănătatea şi echilibrul fiecăruia, se află în corelaţie directă cu hrana. Deprinderea unei alimentaţii adecvate, aduce, împreună cu alte elemente corecte de comportament, oviaţă sănătoasă. În ceea ce priveşte actul hrănirii, nu este important doar ce mâncăm, ci şi cât, când şi cum ne alimentăm.
  După cum se ştie, nu numai hrana nesănătoasă dăunează corpului uman, ci şi un mod de hrănire necorespunzător, derivat din deprinderea unui comportament alimentargreşit.

IoanaZuZa: ai putea sa scrii importanta alimentatiei corecte si sa introduci piramida alimentelor
Răspuns de Alecsandra35
9
Sanatatea alimentara este foarte importanta pentru organismul nostru. Intotdeauna trebuie sa avem grija ce mancam. Este bine ca atunci cand cumparam ceva sa ne uitam bine pe ambalajul mancarii pentru a citi ce contine si data expirarii, altfel riscam sa ne imbolnavim. Un alt lucru important este sa ne spalam intotdeauna pe maini inainte sa mancam caci, pe maini, se afla milioane de bacterii care daca ar ajunge in stomac, ar cauza grave probleme de sanatate. Pentru a avea o viata sanatoasa este bine sa evitati consumul de zahar, sare si grasimi.
In concluzie, sanatatea alimentatiei este foarte importanta pentru corpul nostru,
Alte întrebări interesante