Limba română, întrebare adresată de claudia175, 8 ani în urmă

Scrieți un text argumentativ despre importanța comunicării dintre părinți şi copii (150-300). plsss

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DanaCdn19
6
E foarte important ca sa existe comunicare in familie. Nu doar copiii trebuie sa comunice cu parintii, ci si parintii sa comunice cu copii. Adica, parintii nu trebuie sa astepte sa vina copilul la el si sa ii spuna cu ce probleme se confrunta ci parintele, cu tact si delicatete trebuie sa creeze un cadru potrivit (la o prajitura, la un pahar de suc etc) ca sa poata vorbi cu copiulul sau , mai ales daca acesta e adolescent si nu se poate "deschide" foarte repede sau se confrunta cu probleme.

De asemenea, si copilul trebuie sa mearga la parinti si sa incerce sa le spuna ce simte fata de anumite decizii pe care parintii le-au luat cu privire la el sau sa le spuna ce probleme are la scoala sau cu temele.

Comunicarea nu inseamna doar niste vorbe ci inseamna sa transmiti celuilalt din sentimentele si trailrile tale intr-un mod respectuos.

Daca nu exista comunicare intre parinti si copii, acestia se vor departa emotional unii de altii iar in momentele grele, cand ar trebui sa fie impreuna, probabil o boala sau o pierdere materiala foarte mare, familia nu va putea depasi foarte bine acel moment si se poate destrama.

Eu consider ca a comunica cu membrii familiei e ca si cum ai zidi niste caramizi puse una peste alta, comunicarea intrareste reletiile dintre membrii familiei si ii apropie, ii face prieteni.

In zilele noastre, vina cea mai mare pentru lipsa comunicarii in familie o au parintii care nu mai au rabdarea necesara sa isi asculte copiii si nici intekegerea fata de sentimentele lor.
Alte întrebări interesante