Limba română, întrebare adresată de rustantaur, 9 ani în urmă

scrieti un text coierent de o pagina despre necesitatea de a vorbi corect romineste

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de puscacristina
8
Limba noastra este una din cele mai frumoase limbi.Dar din pacate in ziua de astazi persoanele care vorbesc corect romaneste sunt foarte rare.Aceasta este din  cauza rusizmelor care le folosim ne tinind cont ca suntem romani si limba de stat este romaneasca.Acest eseu poate fi omis daca fiecare dintre noi vom vorbim corect si vom face observatii celor care nu tin cont de aceasta.Vorbind incorect noi neglijam limba noastra natala,dind un exemplu egresit urmasilor nostri care la fel nu vor vorbi corect limba romina .Fiti mindri ce tzara voastra,de limba pe sacra pe care o aveti,de tot ce va inconjoara si nu uitatzi ca suntem romani si trebue sa vorbim corect romaneste
Răspuns de rubenursu
4
trebuie sa vorbim corect romaneste pentru a arata ca suntem oameni inteligenti, culti si destepti. a vorbim limba romana corect nu este o rusine, daca ai rusine fata de asta inseamna ca iti este rusine de propria ta familie: mama, tata, fratii, surorile, bunicii, de grai si de patrie.
limba este o trasatura definitorie a unui popor, a unui neam, a unei natiuni. ea traseaza limitele fiintei nationale. o natiune se defineste prin comunitate de teritoriu, de viata sociala-istorica, de limba si de factura psihica, care se exprima prin cultura in general si prin poezie in special. tezaurul spiritual al unui popor se gaseste ascuns, ca o comoara, in limba.
Alte întrebări interesante