Limba română, întrebare adresată de bydariusofficial, 8 ani în urmă

Scrieti un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentați dacă la prima vedere a unei persoane poate spune ceva despre ea sau nu (adică persoana). Va rog am nevoie de ajutor. Dau si coroana! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
2

Caracterizarea de la prima vedere

Da, este adevărat că de la prima vedere a unei persoane se poate spune ceva despre ea, doar privind-o în ochi pentru a-i citi sufletul și a-i vedea felul de a fi.

Deabea după ce am citit în ochii persoanei o examinăm apoi din cap până-n picioare, pentru că până și calitatea, modelul sau dacă sunt curați pantofii sau adidașii ne spune dacă este o persoană căreia îi place să se poarte la modă și dacă este îngrijită.

Felul persoanei de a privi ne spune dacă ea este deschisă la suflet, dacă este inteligentă, timidă sau nu, bine crescută sau șmecheră și dacă este interesată de noi prin atenția ce ne-o acordă și prin felul cum ne examinează la rândul ei.

În ochi se vede sufletul, înseamnă că în privire se vede dacă este o persoană calmă și bună la inimă, iar dacă ochii persoanei ne privesc discret, înseamnă că are bun simț și este politicoasă, adică nu vrea să jignească printr-o privire insistentă.

După părerea mea, chiar se poate citi o persoană de la prima vedere, însă trebuie să cunoaștem puțină psihologie, sau pur și simplu să ne intereseze acest fel de a-i înțelege pe oameni, adică doar prindu-i să-i putem situa pe scara socială și să le ghicim felul de a fi.

Alte întrebări interesante