Limba română, întrebare adresată de DeeaDDM, 9 ani în urmă

scrieti un text in care sa folositi grupurile de cuvinte l-a primit ia covrigii s-au adunat mere sau nuci s-a bucurat sora sa

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sinem
3
Punica sa la primit cu bratele deschise asteptandul cu covrigii scosi din cuptor sau adunat mere si nuci din gradina. Venise si nepoata dansei si sa bucurat vazand ca au adunat si au facut covrigi pentru venirea ei. 

DeeaDDM: Punica sau bunica
sinem: bunica pardon greseala mea ma grabeam scuze
Răspuns de buruianaligia
7
E prima zi a Craciunului.Copiii si parintii asteapta cu emotie colindatorii.Masa este incarcata.Cozonacii  cu mirosul lor imbietor ,colacii impletiti,parfumul si culorile ispititoare ale fructelor iti incanta privirile. Mama,ajutata de copii,pregateste darurile pentru colindatorii.Covrigii,nucile si merele rosii de bucurie au incarcat cosurile.Deodata,glasuri cristaline se aud in curte. Andreea si sora sa se grabeste sa ii intampine si ia covrigii de pe masa .Au sosit colindatorii cu Steaua,imbracati in costume populare.Andreea s-a bucurat de colinde,si a impartit apoi covrigii rumeni . Copii s-au adunat sa primeasca fiecare cate ceva.
Ei pun in traistutele lor mere sau nuci cu bucurie. 
Ei pleaca sa ureze si la celalalte case. Linistea si pacea au invaluit sufletele copiilor.In ochii lor se vede vraja acestei sarbatori .

P.s- nu am folosit grupul"l-a primit" ,pune-l tu intr-un context ,l-am uitat ,si am vazut prea tarziu 
Alte întrebări interesante