Limba română, întrebare adresată de Betty309, 8 ani în urmă

Scrieti un text literar cu titlul fluturi
Am nevoie urgent! ;-;

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stelutazambitoare
0

Fluturi

Adierea vântului îmi rasfira pletele de culoarea abanosului și purta din ce în ce mai mult spre inima pădurii. Luna era alba,strălucitoare și îmi lumina cărarea cu razele ei înghețate și misterioase.

Diverse șoapte nedeslusite îmi vajaiau prin urechi, iar arborii păreau doar niște fantasme.

Am continuat sa-l urmez...fluturele din fata mea îmi ghida calea spre necunoscut. Nu știam ce s-ar fi putut întâmplă rău, ori dacă s-ar fi putut intampla. Eu doar îmi urmam glasul inimii...

Drumul din fata mea a devenit mult mai greu de parcurs, spini lungi și ascuțiți îmi tăiau calea și m-a opreau sa ajung spre ceea ce mi-am dorit timp de toate viața mea! Ce?...Nici eu nu-mi dau seama...

Dintr-o data,în fata mea a apărut o mica luminita, ce s-a mărit pe masura ce apropiam. Copacii făceau plecăciuni și îmi deschideau porțile unui loc magic...

Fluturele pe care îl urmam s-a oprit. Atunci am ajut timp sa-l analizez: era micuț, iar corpu-i era împodobit de niște aripioare firave de un turcoaz cum rar am mai văzut.

Mi-am mutat privirea către ce se afla și în spatele lui... peste tot erau licurici,iar câteva zâne au venit sper mine și m-au înconjurat,aruncand peste mine un praf auriu ce m-a făcut sa plutesc.

Alte câteva sute de fluturi au venit și mi s-au așezat pe creștet. M-am îndreptat spre un colt al luminisului unde se afla un scăunel din flori,inconjurat de ferigi. Fără sa vreau am fost atrasa și tintuita pe acesta,de parcă o forță supranaturala nu m-ar fi lăsat sa ridic.

Dintr-o data, toți cei aflați acolo s-au aplecat și au spus cu solemnitate:

- Tu ești aleasa sa ne fii prințesa! Soarta ni te-a adus aici!

Încă îmi amintesc cât de mirata am fost, dar cu timpul, mi-am înțeles menirea și am realizat ca fluturii sunt deschizători de drumuri și așa vor rămâne mereu!

-sper ca te-am ajutat și iti place compunerea-

Alte întrebări interesante