Istorie, întrebare adresată de IamNotStefan, 8 ani în urmă

Scrieți un text lung de minimum 20 de propoziții in care sa scrieți despre regele Ferdinand si regia Maria si de încoronarea lor
Va rog repede! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrea4434
2
Unirea, care împlineşte 100 de ani, a avut loc în timpul Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, care au dat dovadă de un devotament cu adevărat regal faţă de ţară. Şterşi din memoria ţării în comunism, Ferdinand şi Maria nu au parte nici astăzi de locul pe care îl merită. Regele Ferdinand se afla aproape tot timpul pe front, mânca în fugă, dormea puţin, lucra fără oprire ore şi ore în şir, zile şi zile la rând. Muncea de altfel mult şi în vreme de pace. Românii îi datorează enorm acestui rege erudit, curajos fără emfază, modest. Regina Maria a înfruntat moartea în spatele frontului. Îngrijea răniţi, bolnavi contagioşi, priveghea muribunzi, negocia în Rusia şi în alte părţi ajutoare sanitare. A reorganizat reţeaua de ambulanţe, a înfruntat noroaie şi viscol. Nepoată de ţar şi de regină britanică, muncea cot la cot cu ceilalţi, era exemplu.
Nici Regele Ferdinand, nici Regina Maria nu au vreo statuie în Bucureşti. Singurele efigii ale celor doi se află pe Arcul de Triumf: regele-soldat şi regina soră-medicală.

IamNotStefan: ms
Alte întrebări interesante