Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Scrieti utilizand verbe la conjunctiv si imperative,10 reguli respectate de un om care iubeste pacea: Ex:Sa nu te certi niciodata. Va rog ajutati-ma va rog va rog!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de billyiubysimona
0

:1. Renunţarea la uzul de forţă
Când un conflict ameninţă să escaladeze sau a escaladat deja, părţile trebuie să renunţe la actele ce ameninţă integritatea corporală sau la ameninţarea adversarului.

2. Schimbarea de perspectivă
Atribuirea unilaterală a vinei împiedică o prelucrare constructivă a conflictelor. În momentul în care conflictul este recunoscut ca fiind o problemă comună, se deschid şi noi perspective.

3. Disponibilitatea de a discuta
Lipsa contactelor cu cealaltă parte conflictuală duce la închiderea căilor de aplanare a conflictului. Discuţiile pot face posibilă o primă definire a obiectului conflictului. Ocazie importantă: Pericolul unor neînţelegeri scade.

4. Capacitatea de dialogare
Prin dialog, adversarii învaţă să se înţeleagă unul pe celălalt ca partener de conflict. De abia atunci creşte şi disponibilitatea de a găsi o soluţie comună.

5. Mediere
Nici atunci când nu se poate ajunge la un dialog, situaţia nu este încă disperată. Deseori ajută ca într-o asemenea situaţie să apară o "parte terţă" care să medieze.

6. Încredere
Aplanarea unui conflict presupune încredere. De aceea, orice acţiune unilaterală trebuie să înceteze, propriile demersuri trebuind să fie transparente. 

7. Fair-play
Pentru aplanarea conflictelor trebuie să existe reguli comune. Aceste reguli vor viza toate aspectele cooperării. Este nevoie de încredere. Încrederea creşte atunci când partenerii de conflict acţionează în spirit de fair-play.

8. Empatie
Dialogul sau medierea sunt proceduri prin intermediul cărora se descoperă atitudinile, nevoile şi interesele partenerului. Descoperindu-le, toate acestea vor fi luate în seamă în propriile acţiuni. Mai mult, va creşte şi disponibilitatea de preluare a răspunderii pentru propria parte din conflict.

9. Aspecte comune
Aspectele comune şi nu doar cele diferite vor fi recunoscute din ce în ce mai mult de partenerii de conflict. Va avea loc o apropiere faţă de convingerile şi valorile celuilalt.

10. Echilibrarea intereselor şi concilierea
Se dezvoltă o nouă relaţie între părţile implicate în conflict. În cazul ideal se va găsi o soluţie, care va satisface, măcar parţial, interesele ambelor părţi şi concilierea va fi astfel posibilă.

SPER CA ASTA TI-A FOST DE AJUTOR











Utilizator anonim: scrie reguli ma
billyiubysimona: E BINE TEODORE?
billyiubysimona: si le pui la conjunctiv cu sa in fata
Alte întrebări interesante