Fizică, întrebare adresată de lauraplesca84, 8 ani în urmă

Scrieți va rog rezultatele în tabelul de mai jos
va rog ajutațima​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de watafakrumania
1

T- perioada de oscilație a curentului (perioada)

Un alt parametru care caracterizează fluctuațiile este frecvență(din cuvântul „deseori”) - un număr care arată câte oscilații complete pe secundă fac pendulul ceasului, corpul de sunet, curentul din conductor etc. Frecvența oscilațiilor este măsurată printr-o unitate numită herți (abreviat ca Hz): 1 Hz este o oscilație pe secundă. Dacă, de exemplu, o coardă care sună face 440 de vibrații complete în 1 s (în timp ce creează tonul „la” al celei de-a treia octave), se spune că frecvența sa de vibrație este de 440 Hz. Frecvența curentului alternativ al rețelei de iluminat electric este de 50 Hz. Cu acest curent, electronii din firele rețelei curg alternativ de 50 de ori într-o direcție și de același număr de ori în sens opus timp de o secundă, adică. efectuează în 1 s 50 de oscilații complete.

Unitățile mai mari de frecvență sunt kiloherți (kHz scris) egal cu 1000 Hz și megaherți (MHz scris) egal cu 1000 kHz sau 1.000.000 Hz.

Amplitudine- valoarea maximă a deplasării sau modificării unei variabile în timpul mișcării oscilatorii sau ondulatorii. O valoare scalară nenegativă, măsurată în unități în funcție de tipul de undă sau oscilație.

Alte întrebări interesante