Limba română, întrebare adresată de carasmarius2006, 9 ani în urmă

Scrieti va rog un mic text folosind cuvintele si expresiile de mai jos,datii un titlu :(clopoțelul, ordine,numai ochi si urechi,glasul blând al doamnei învățătoare,lectii noi si interesante,soarele ne zambea prin ferestre.).Dau coroana!!!Va rogggggg!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Pandastudent
0
Inceputul unu nou an de scoala

Sfarsitul verii a adus in sat multe pregatiri si librarii pline de oameni ce le cumparau copiilor lor rechizite pentru scoala.
Unii erau mai mari si ieseau din librarie cu caiete carti si dictionare groase cat toate zilele. Bietii, i astepta un nou an, cu mai multe lectii fata de cei precedenti. Lectiile din clasele I , a II-a si a III-a le lipseau tare mult caci erau lectii noi si interesante in fiecare zi. Isi aminteau cu drag si ei de glasul bland al doamnei invatatoare. Acum, isi instruiesc condeiele in alunecarea pe caietul de linii, matematica si celorlalte materii de care acum sunt saturati.
Cei mici erau incantati: "-Soarele ne zambea la ferestre." se gandeau ei plini de duiosie cand clopotelul canta vechiul si vestitul cantec de iesire , dar si de intrare. Directorul mereu trubuia sa faca ordine cand intrau celi mici si neajutorati in scoala. Unii copii , care abia ce intrau in clasa I se tineau de rochiile mamelor si de picioarele tatilor de spaima de a ramane fara ei, invatand .......... fleacuri. Pe masura ce timpul trecea, cei din a doua deja erau mari si erau ochi si urechi la profesorii lor. Orele au devenit mai grele decat cele din clasa I, iar copiilor din ciclul primar li se facu urat de la carte si renuntau din cand in cand la aceasta idee scoalara. Cresterea lor i-a maturizat pe toti din clasa a III-a , a II-a si I caci acum le-au luat locul studentilor din ciclul gimnazial. Abia acum s-au confruntat cu materii terminate in "ologie" sau "atica" fiindca nu se asemanau cat de outin cu lectiile simple din clasele mici.
Si ei au crescut, si ei acum isi cumparau dictionare, romane, caiete de toate felurile, si ei au dat examene de trecere. Iar acum se uita la cei care au intrat, exact la fel ca ei, in clasa I
Alte întrebări interesante