Limba română, întrebare adresată de stefanzav811, 8 ani în urmă

Scrieți va rog un text cu titlul " O carte cu suflet " ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Luminix
2

Prima oară când am privit în afara coperților mele a fost ziua în care m-am născut: străbunica băiețelului care tocmai a împlinit 12 ani a fost cea care a lăsat lumina să-mi mângâie cele cincisute douăzeci și două de pagini.   Cuminte pe un raft, întotdeauna am fost așa, încadrată de altele ca mine.

'Ca mine' e doar un fel de-a spune pentru că, de fapt sunt unică: sunt cartea de căpătâi a multor generații.

Totuși, povestea pe care vreau să v-o spun azi este alta. Povestea de azi este despre mine nu așa cum mă vedeți voi, ci mai degrabă așa cum mă văd eu.

Am avut șansa să iau naștere sub condeiul și în manuscrisele lui Hector Malot și chiar semănăm: el povestește în paginile mele, adunate în capitole denumite sugestiv, chiar despre el însuși, despre copilăria sa. Patruzeci și două de capitole adunate sub un nume: "Singur pe lume". Cu toate acestea, atâtea mâini m-au deschis, atâția ochi au lăcrimat când mi-au parcurs rândurile, în atâtea suflete m-am cuibărit încât nu știu dacă numele mi se potrivește. În sfârșit, nu sunt în măsură să pun la îndoială raționamentul autorului meu în ceea ce privește titlul, de fapt sunt mândra purtătoare a decorației"100 de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă" iar Hector m-a scris ca pe un dar de preț oferit fiicei sale.

  Eu nu am prefață, ci o minunată dedicație pentru Lucie Malot, iar autorul meu nu spera la un succes atât de răsunător încât, tradusă, să depășesc granițele Franței.

  Sunt fascinantă, plină de surprize de la prima până la ultima pagină și, cu toate acestea am un defect: dacă îmi vei deschide coperțile nu mă vei mai lăsa din brațe.

Răspuns de marinanamaria53
2

Intr-o zi de școală profesoara de romana a hotărât să ne întrebe daca dorim o carte.Erau 4 carti iar eu nu ma puteam decide. Prima se numea:Curiosul caz a lui Origami Tot e. A doua:Numără stele.A treia:Cum sa faci sa nu citesti.Iar a patra:O carte cu suflet.Pana la urma am luat-o pe ,,O carte cu suflet" si eram bucuroasă că aceea era a 9 carte cumpărată si doream sa am o bibliotecă acasa. Nu mai puteam de nerăbdare să ajung acasa sa o citesc.Ajunsem acasa si ii arătase mamei mele si celorlalti ca am in sfarsit a 9a carte in biblioteca.Eram super fericita. Mi se părea ciudat ca se numea,,O carte cu suflet". Am deschis la întâmplare cartea,era pe la mijloc,si mi-a zărit in fata un vrăjitor micuț si bătrân,de parcă zici ca era din desene animate,si imi spuse o grămadă de lucruri frumoase despre această carte si sa tin promisiunea că nu o so pierd vreodată și macar o data pe saptamana sa o deschid sa o citesc.Am respectat porunca vrajitorului micuț. După ce am terminat de citit cartea am deschis-o și l-am întrebat pe vrajitor:

- Ce sa fac acum?Am citit toata cartea!

-Du-te la librărie si ia partea a doua,dar eu nu voi mai fii,vei intalniri un alt vrăjitor micuț si tânăr de data asta,va trebui să faci aceasi promisiune ca si la mine.Spuse vrăjitorul micuț si bătrân.

De atunci am citit mult și mult fara sa ma plictisesc,imi era drag sa fac asta si eram mândră de mine.

Intr-un final nu am mai gasit urmatoarea parte.Vrajitorul mi.a cerut sa iau alte cărți mari si frumoase,asa il pot vedea si in celelalte.

Sfarsit!

Sper ca te-am ajutat❤❤❤

Alte întrebări interesante