Limba română, întrebare adresată de carmenbujor1, 9 ani în urmă

Scrietimi un text despre o furnica va rog mult

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
8
Furnica este o fiinta foarte fragila si foarte mica aproape ca nu o vezi.Ea in fiecare dimineata inainte de rasaritul soarelui ea iese din musuroi pentru a aduna mancare si pentru a depozita bunurrile gasite pentru iarna.O furnica ti se suie pe picioare , pe maini , dar nu o poti opri . Ii place sa se catere pe pomi , scaune ....
Furnica nu vrea sa te raneasca , chiar daca uneori se spune ca este rea si diabolica . 
Si furnicile chiar daca traiesc in musuroaie si sunt tare mici asta nu inseamna ca nu au si ele sentimente si ca nu sunt fiinte . Ba chiar sunt , poate , mai destepte decat noi.

Utilizator anonim: coronita?
carmenbujor1: Nu
Utilizator anonim: de ce?
carmenbujor1: da ma scuzi ca am gresit
Utilizator anonim: imi dai mie?
Utilizator anonim: ms
carmenbujor1: ce sati dau
Utilizator anonim: coroana]
Utilizator anonim: da mi ai dat o am vazut
carmenbujor1: bn
Răspuns de rockyou85
5
Pe langa o camila uriasa ce mergea incet, purtand pe cocoasa o ladita, alerga o furnica mica tragand un graunte de zece ori mai mare decat dansa. Camila nu se saura privind furnica muncitoare si in cele din urma zise:
- Cu cat te privesc mai mult, cu atat mai mult te admir si ma intreb cum de poti cara greutati atat de mari? Pe mine ma doare spatele carand o ladita atat de mica!
Furnica, fara a se opri din munca sa, ii zise:
- Asa e intotdeauna! Tot ce duci pt altii ti se pare prea mult, prea greu. Tot ce faci insa pt tine, faci cu drag, cu placere si ti se pare usor, oricat de grea ar fi munca.
(Camila si furnica - fabula)
Alte întrebări interesante