Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

scrietimi va rog o compunere despre calatoria unui fluture

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
9
Călătoria unui fluture

Inainte de a fi un fluture multicolor si frumos el a fost o biata omidă care a trecut cu bine peste toate obstacolele pe care le-a întâlnit in calea sa. Acest lucru i-a dat forță si bucurie frumosului fluturas. Acum el este un fluture multicolor care zboară din floare in floare călătorind prin natura .
Alături de alți fluturi el zboară necontenit , iar pe drumul său scurt al vieții, caci fluturii nu trăiesc mult , întâlneste exact ceea ce are el nevoie, flori frumoase si alți fluturași cu care se joaca in zbor .
Viața lui este scurtă dar pe el nu-l opreste sa se bucure de ea , de ceea ce ii ofera natura contribuind si el la polenizarea florilor si copacilor.
In această dimineața fluturasul nostru si-a luat zborul spre o pajiște plina de flori. S-a asezat pe o floare de păpădie asteptând primele raze solare ,cu aripile desfăcute el isi primi caldura si energia de care are atata nevoie.
Apoi isi continuă munca luând nectarul florilor de pe pajiște. Întâlni un fluturas frumos de care s-a îndrăgostit pe loc formând o familie fericită.
Spre seară este multumit de ceea ce a realizat azi si cu gândul la ziua de mâine se culca liniștit alaturi de consoarta sa.
Dacă a mai avut norocul a doua zi sa se mai poată trezi si sa o ia de la capăt, asta nu mai stiu , stiu insa ca desi este scurtă viața fluturelui el este fericit ca face parte din natură.
Eu la fel ma bucur ca există deoarece sunt foarte frumosi.
Alte întrebări interesante