Limba română, întrebare adresată de alinabucatca, 8 ani în urmă

Scrisoare către un personaj dintr-o poveste

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de racoltabeatris
1

Răspuns:

Dragă Pinochio ,

Eu îți trimit această scrisoare , cu gândul

că nu o să mai minți și că vei fi un băiețel

cuminte și ascultător .

Cu drag ,

( Numele tău )


racoltabeatris: Sau în scrisoare poți să scri ce vr tu
ebaltag31: ms mult
Răspuns de stanciurares705
0

Răspuns:

M-am nascut din neant, din spuma timpului si am incercat din rasputeri sa-mi gasesc rostul in viata, locul meu in lume. Totul parea atat de greu, uneori intrebarile imi inundau sufletul, facand sa-mi apara pe fata o cuta, ce imi ascundea o dorinta neimplinita.

In fiecare seara, cand ma asez la gura sobei si ascult pocnetul mocnit al lemnelor, gandul mi se tulbura. Pleaca si nu stiu unde. Undeva in lumi vrajite, de un iz caldut al tainelor, in care armonia ma cuprinde, simtindu-mi fiinta tesuta in fire de matase.

Incerc sa gasesc cu disperare raspunsul la intrebari chinuitoare. De ce lumea este atat de trista? Mi-as dori sa curm aceasta melancolie fara rost. Atunci mi-as indeplini menirea ca spirit. Dar oare acest lucru era peste putinta de intelegere a oamenilor ? Oare nimeni nu poate sa-mi inlature aceasta obscuritate? Ma simt atat de neputincios...

As vrea ca tu, bunul meu prieten sa ma ajuti sa descifrez taina, iar marea sa-si inalte faldurile, graind ademenitor cu acorduri de lira si sa se contopeasca cu mine, cu fiinta mea insetata de cunoastere.

Drumul tau a fost unul initiatic, de acumulare a experientei si de multe ori ai infruntat tristetile si neplacerile vietii. Stiu ca e greu sa intri intr-un univers necunoscut, sa ratacesti fara sa afli sprijin pentru sufletul trudit. Dar tu ai invins.

Mi-as dori sa te prind de mana, sa calatorim amandoi, sa aflu seva care-ti dadiea forta. Nu mi-ar pasa daca as sfarsi intr-un labirint al durerii

Alte întrebări interesante