Limba română, întrebare adresată de dobre09ionela, 7 ani în urmă

scurta caracterizare a fiecărui personaj din Matilda
vă rooooog
repeeeedeeee
dau coroană și 19 puncte
vă rooooog ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raisa2894
1
Matilda era o fata înțeleapta, deoarece încă de la vârsta de 3 ani a învățat sa citească, când a fost data pentru prima data la școala avea capacitatea nemaipomenita sa efectueze calcule cu numere mari in minte. De asemenea, era foarte calma, deoarece când directoarea a acuzat-o in fata clasei ca a vărsat o carafa cu apa (desi nu a făcut-o), ea nu s-a enervat.

Domnișoara Honey era deschisă si prietenoasa, luând-o pe Matilda la ea acasă si povestindu-i despre viața ei, era implicată, fiindcă a mers in biroul directoarei școlii si la părinții Matildei după ce a descoperit ca fata stia deja materia care se va preda la clasa in care era ea.

Părinții Matildei era nepăsători, pentru ca la finalul întâmplării au abandonat-o pe fetița la domnișoara Honey si pentru ca nu ii interesa capacitatea fetiței de a citi cărți, de a scrie poezii si a face calcule încă de la o vârsta foarte frageda. De asemenea, ei erau cruzi, fiindcă o lăsau mereu singura acasă, nu le pasa dacă copii lor își rup picioarele sau mai rău, preferau doar sa stea la televizor.

Directoarea scolii era cruda, torturându-si mereu elevii, vorbindu-le urat, acuzându-i pe cea mai mare parte din ei pentru acțiuni de care era limpede ca nu le-au făcut, dorindu-și sa ii îndepărteze cu orice preț pe toti.

Lavender era curajoasa, pentru ca a avut curajul sa pună o creatura râioasă din lac in carafa cu apa a directoarei cea cruda.

dobre09ionela: buna
dobre09ionela: ms
dobre09ionela: dar
dobre09ionela: nu imi arata coroana ca să-ți dau
Alte întrebări interesante