Informatică, întrebare adresată de Samariteanul, 8 ani în urmă

Se citeste dintr-un fisier:date.in,n numere intregi.Sa se afiseze intr-un fisier date.out,pe lini distincte suma cifelor fiecarui nr citit si mesajul este par/nu este par.In limbaj C++,va rog.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Seckar
0
E simplu:

1. Deschizi in doua variabile fisierele de in si out cu ifstream si ofstream.(la scoala va invata probabil cu f si g, tu ai putea sa le numesti mai descriptiv inFile si outFile spre exemplu)

2. Cistesti cate unul numerele intr-un while.

3. Suma cifrelor e usurica, sigur ati facut, se face cu un while si cu o variabila pentru suma cifrelor, initial 0. Si faceai while nr > 0, atunci adaugi la suma ultima cifra, si apoi imparti numarul la 10 ca sa scapi de ultima cifra,

4. Dupa ce ai facut suma cifrelor, pur si simplu scrii acea suma in outFile, apoi scrii un spatiu, si cu un simplu if testeszi daca e para sau nu suma aia si agaugi mesajul corespunzator.


O sa presupun ca nu stii cate linii(si adei numere) ai in fisierul de intrare si o sa iti spun o smecherie: exista un mod sa faci ceva gen "citeste din fisier cat timp nu s-a terminat fisierul"

while (inFile >> var)
{
     //ceva cod
}

E o smecherie pe care nu multi o stiu.

Nu iti voi da efectiv codul a sa pui si tu putin osul la munca.

Samariteanul: Pai in cazul asta nici eu nu-ti voi da coronita:)))
Samariteanul: Am zis C++.nu vorbe...
Seckar: Sincer nu ma intereseaza ca imi dai sau nu un simbol virtual care nu are valoare. Daca ai chef sa inveti ceva, ai ocazia, daca vrei sa doar sa ingrosi forta de munca necalificata, scoala e obligatorie doar pana in clasa a 10a. :)
Samariteanul: Nu sunt pe profil mate-info,deci ma doare undeva...+ca nici n-am timp acum de asa ceva.Aveam nevoie pentru o tema ca sa ma ocup de materiile mai importante(dar unul ca tine care bantuie pe aici ce sa stie....).
Alte întrebări interesante