Matematică, întrebare adresată de tudureanup, 10 ani în urmă


Se considera expresia E=√(2x-3)²+√(x-4)².Atunci valoare numarului a=E(-√3)-3E(√3) este egala cu :A.√3      B.2        C.2√3        D.4VA ROG FRUMOS AJUTATI-MA!!!!AM NEVOIE IMEDIAT!!!OFER14 PUNCTE!!!PLEASE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miaumiau
12
Folosim proprietatea generală  \sqrt{a^2}=|a|=\left\{a\text{ , daca }a>0\atop -a\text{ , daca }a<0

Expresia se rescrie:

E=|2x-3|+|x-4|

E(-\sqrt{3})=\left|-2\sqrt{3}-3\right|+\left|-\sqrt{3}-4\right|=2\sqrt{3}+3+\sqrt{3}+4=3\sqrt{3}+7. \\  \\ E(\sqrt{3})=\left|2\sqrt{3}-3\right|+\left|\sqrt{3}-4\right|=2\sqrt{3}-3-\sqrt{3}+4=\sqrt{3}+1.

Iar apoi înlocuim și calculăm ce se cere.

tudureanup: Ahaaa....chiar uitasem ....multumesc mult!!!!!!!!!1
Alte întrebări interesante