Se considera expresia E(x)=(2/x-1 - 1/x+1) : (x+3)(x-1), unde x este nr. Real, x≠-3, x≠-1 si x≠1. Aratati cs E(x)=1/x+1, pentru orice x numar real, x≠-3, x≠-1 si x≠-1. VA ROG! AJUTATI-MA! /- BARA DE FRACTIE
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
24
aducem la acela si numitor ⇒E(x)=(2x+2-x+1)/(x+1)(x-1)*(x-1)/(x+3)=(x+3)/(x+1)(x-1)*(x-1)(x+3)simplificam si ⇒E(x)=1/x+1
saoirse1:
Dupa ce am adus la acelasi numitor am adunat termenii asemeni, iar la impartire am pus inmultire cu inversa
Alte întrebări interesante
Informatică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă