Se consideră expresia E(x) = (2x + 3)2 + x(x – 15) – 4(x – 1)2 + 1, unde x este un număr real. Calculați A = a2 + b2, unde a și b, cu a < b, sunt numere reale pentru care E(x) = (x + a)(x + b), pentru orice număr real x
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
7
Răspuns:
A = 13
Explicație pas cu pas:
E(x) = (2x + 3)² + x(x – 15) – 4(x – 1)² + 1 <=>
E(x) = 4x²+12x+9+x²-15x-4x²+8x-4+1 <=>
E(x) = x²+5x+6 <=>
E(x) = x²+3x+2x+6 <=>
E(x) = x(x+3)+2(x+3)
E(x) = (x+2)(x+3) = (x+a)(x+b) =>
a = 2 ; b = 3
A = a²+b² = 2²+3² = 4+9 = 13
A = 13
Alte întrebări interesante
Ed. tehnologică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă