Se consideră expresia E(x)=(3x-1)-7(x+1)(x-2)-(x+3)^2 , unde x este numar real.Aratati ca E(0)×E(1)×E(2)×.....×E(2020)=0.
Va rog ajutati-ma la acest exercițiu!!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
67
Răspuns:
E(0)×E(1)×0×.....×E(2020)=0
Explicație pas cu pas:
E(x)=(3x-1)²-7(x+1)(x-2)-(x+3)², unde x este numar real.
E(x)=9x²-6x+1-7(x²-x-2)-(x²+6x+9)
E(x)=9x²-6x+1-7x²+7x+14-x²-6x-9
E(x)= x²-5x+6
E(x)=x²-2x-3x+6
E(x)=x(x-2)-3(x-2)
E(x)=(x-2)(x-3)
E(2)=E(3)=0
=> E(0)×E(1)×0×.....×E(2020)=0
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Franceza,
8 ani în urmă
Ed. muzicală,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
(3x-1) este la puterea a 2-a!