Matematică, întrebare adresată de zbarceaalexandra8, 8 ani în urmă

Se consideră expresia E(x)
Am nevoie de ajutor!Va rog!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de exprog
0

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

x^2 +6x +9 = (x+3)^2

Prima paranteza:

((x^2 +6 -x(x+3))/ (x+3)^2 =

    (6-3x)/ (x+3)^2 = 3(2-x)/ (x+3)^2

A doua paranteza:

( -1/(3-x) +5/(3-x)(3+x)) =

   (-3-x +5)/((3-x)(3+x)) = (2-x)/((3-x)(3+x))

E(x) = 3(2-x)/(x+3)^2*((3-x)(3+x))/(2-x) =

   3(3-x)/(x + 3)

b) E(√2)*E(-√2) = 3(3 -√2)/(3+√2)*3(3+√2)(3-√2) =

  9(9-2)(9-2) = 3^2*7^2

√(E(√2)*E(-√2)) = 3*7 = 21

   

Alte întrebări interesante